Politica

Locale2024 – Chiochiș – După 5 mandate, primarul Vasile Silași (PNL) este nehotărât. Un șef de balastieră vrea fotoliul de primar

După 5 mandate, primarul comunei Chiochiș Vasile Silași (PNL) nu știe dacă se mai încumetă să intre în luptă pentru un nou mandat. PSD îl pregătește pe Alexandru Antal, un șef de balastieră de 51 de ani, care n-a avut tangență cu administrația.

Vasile Silași (PNL) conduce comuna Chiochiș deja de 5 mandate, la ultimele alegeri fiind ales de 63,7% dintre locuitorii cu drept de vot din comună. Alături de UDMR are și majoritate în Consiliul Local, având 7 consilieri de partea sa.

Întrebat dacă va mai candida pentru încă un mandat, Vasile Silași spune: „Încă nu sunt foarte hotărât. În principiu da…”

Dacă va intra în horă, Silași va candida tot pe listele PNL-ului. Cel mai important proiect pe care îl are în derulare Vasile Silași este canalizarea în comună.

„Am în jur de 27 de proiecte care au deja finanțare și unele sunt deja începute. Sunt și din fonduri europene, și prin PNRR, și prin Ministerul Dezvoltării sau CNI”, spune Vasile Silași, potrivit bistriteanul.ro.

PSD a schimbat șeful de organizație anul trecut și va merge la alegerile din 2024 pe mâna lui Alexandru Antal, un șef de balastieră de 51 de ani. După mulți ani petrecuți în Spania, acesta s-a întors acasă și a făcut chiar un ansamblu de dans, cu copiii din comună, de care se ocupă alături de soție. Acesta a fost instructor de dans la Casa Armatei din Dej.

„Eu cred că eu voi candida. Sunt șef de balastieră, șef de șantier. Am avut în Spania 300 de oameni pe mână și în România, cei mai mulți 60. Sunt o persoană care le-a învățat toate din mers. Tot administrație fac, numai că eu fac administrație la patron și e mult mai grea asta, răspund de fiecare șurub”, spune Alexandru Antal.

Potrivit acestuia, printre problemele din comună se numără accesul greoi la servicii medicale, la nivel de comună fiind un singur medic de familie, care are program redus, deși Chiochiș are 10 sate aferente.

„Nu există mașină de stingere a incendiului, nu sunt străzi practicabile. Majoritatea oamenilor fac naveta la muncă și nu au o stație de autobuz, să nu stea în ploaie. Sunt oameni în comună care nu au curent”, se mai numără problemele semnalate de Alexandru Antal, care spune că a trecut pragul tuturor caselor din comună de când este președinte de organizație.