Politica

Locale2024 – Budacu de Jos – Florin Sandu Simionca (PSD) vrea încă un mandat. PNL, AUR și USR intră în luptă

Florin Sandu Simionca (PSD) primarul în exercițiu de la Budacu de Jos se pregătește pentru încă un mandat. PNL, AUR și USR se pregătesc să intre în luptă, deși încă nu au anunțat candidații pentru alegerile locale din acest an.

Comuna Budacu de Jos este condusă de Florin Sandu Simionca (PSD), care se află la al șaselea mandat. Acesta a fost votat la ultimele alegeri locale de mai bine de 73% dintre cetățenii cu drept de vot care s-au prezentat la urne.

Simionca a confirmat pentru Bistrițeanul.ro că intenționează să mai candideze pentru un nou mandat, pe listele aceluiași partid – PSD.

„Deocamdată așa intenționez, să candidez. Am avut o întâlnire cu colegii mei care vor fi pe listele de candidați de consilieri și am discutat. Urmează să semnăm contractul pentru drumuri, de 14 milioane de lei, pe programul Anghel Saligny. Mai avem pe același program extinderea de rețea de apă și canal în Jelna și drumul spre Orhei, în valoare de 5 milioane de lei. Mai avem un proiect pe „Școala Verde”, la Budacu de Jos și modernizare drumuri pe AFIR, tot în evaluare. Finalizăm o capelă mortuară, acum. Este de lucru”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, Florin Sandu Simionca.

Acesta spune că ține cont de ce își doresc oamenii ca investiții, motiv pentru care face periodic adunări populare în fiecare sat, în cadrul cărora se discută problemele, propunerile și doleanțele oamenilor.

Apropierea satului Jelna de Bistrița a atras numeroși orășeni, care au dat agitația blocurilor pe o casă cu curte. Asta vine cu o provocare pentru primarul din Budacu de Jos, care trebuie să le asigure condiții ca la oraș.

Florin Sandu Simionca se va bate cu candidați ai PNL, USR și AUR, deși niciunul dintre partide nu i-a desemnat oficial. Cel mai probabil PNL va intra în lupta din iunie cu Dan Banyay, consilier local de 20 de ani.

„Încă nu sunt decis 100%. Dacă aș găsi unul mai bun decât mine, cu mare plăcere îl las”, a spus pentru Bistrițeanul.ro, Dan Banyay, care s-a mai luptat o dată cu Simionca.

Întrebat care sunt planurile pentru comună, Banyay spune: „S-o democratizăm, lipsește transparența 100%. Primarul este în functie pentru folosul cetățeanului, nu? Eu așa zic”.