Politica

Liderul PSD Radu Moldovan: ”Avem 4 candidați potențiali pentru Primăria Bistrița”

Într-o conferință de presă, liderul PSD Radu Moldovan a precizat că partidul său nu a desemnat oficial niciun candidat. La Primăria Bistrița sunt luați în calcul 4 potențiali candidați, iar primarii în exercițiu din județ pornesc cu prima șansă la candidatură.

Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan a declarat într-o conferință de presă că încă nu a fost desemnat niciun candidat la alegerile din acest an. La Primăria Bistrița, PSD ia în calcul 4 potențiali candidați, care însă urmează să fie sondați, pentru a vedea cine are mai multe șanse. Liderul PSD nu a dat numele celor 4.

De asemenea, potrivit lui Radu Moldovan, cei care pornesc cu prima șansă sunt primarii în exercițiu. Prezent la conferința de presă primarul comunei Lechința, Romeo Florean a spus că intenționează să candideze anul acesta pentru un nou mandat.

„Suntem pregătiți și determinați să câștigăm toate alegerile care vor avea loc în acest an. Avem oamenii necesari, avem resursele necesare, avem în spate tot ceea ce trebuie pentru a câștiga aceste alegeri. (…) Nu am desemnat niciun candidat, dar este clar că primarii în funcție pleacă cu prima șansă de desemnare și fiecare dintre cei care ocupă pozițiile actuale pleacă cu prima șansă la desemnare. Urmează ca împreună cu colegii mei, în baza unor sondaje de opinie, acolo unde sunt necesare, statutar, să luăm deciziile în Comitetul Politic Județean pentru a putea desemna candidaturi”, a precizat Radu Moldovan, potrivit bistriteanul.ro

Întrebat dacă a luat o decizie personală în ceea ce privește o nouă candidatură la Consiliul Județean, președintele PSD Bistrița-Năsăud Radu Moldovan a spus că a luat o decizie personală, însă materializarea acesteia depinde de mai mulți factori, inclusiv de rezultatele la alegerile europarlamentare, primele din acest an, care vor avea loc în luna iunie.

Și actualul ministru al Digitalizării Bogdan Ivan, dar și președintele organizației municipale a PSD Daniel Suciu au precizat că așteaptă rezultatele alegerilor europarlamentare pentru a lua o decizie fermă în ceea ce privește o posibilă candidatură.

Cele mai așteptate alegeri însă sunt cele locale, vor avea loc în toamna acestui an, mai exact în a doua parte din luna septembrie. Atunci se vor alege primarii, consiliile locale, dar și președintele Consiliului Județean și membrii Consiliului Județean.