In vizor

Încep studiile de teren la tronsonul Bistrița – Vatra Dornei din Autostrada Nordului

Potrivit unei informări transmise de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, încep studiile de teren la tronsonul Bistrița – Vatra Dornei din Autostrada Nordului. Acestea se vor derula până la finalul lunii iulie 2025.

Studiile de teren care se fac pe lotul 2 Bistrița – Vatra Dornei din Autostrada Nordului vor fi finalizate abia în 2025, informează bistriteanul.ro.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis o informare în acest sens atât primăriilor localităților aflate pe acel traseu, cât și Consiliului Județean Suceava, conform obiectivdesuceava.ro.

Din cei 62 de kilometri cât a fost estimată lungimea drumului de mare viteză care se va construi pe segmentul Bistrița – Vatra Dornei al așa numitei „Autostrada Nordului”, circa 41 de kilometri sunt pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud și diferența pe raza comunelor Poiana Stampei și Dorna Candrenilor până în satul Roșu care este însă una din cele trei localități aparținătoare de Municipiul Vatra Dornei, pe lângă frumoasa stațiune montană„, precizează sursa citată.

CNAIR a mai anunțat că există o obligație legală din partea proprietarilor imobilelor aflate pe culoarul viitorului drum de mare viteză de a permite accesul la realizarea investigațiilor de teren necesare.