In vizor

Gabriel Lazany despre cazinoul din Eminescu pe care îl vrea demolat: „Nu naționalizăm. Proprietarii primesc o despăgubire justă”

Potrivit candidatului PSD la Primăria Bistrița, Gabriel Lazany legea permite autorităților locale să exproprieze clădiri și terenuri, iar proprietarii de drept primesc o despăgubire justă, în baza unei evaluări făcute de experți. Discuțiile vin în condițiile în care unul dintre proiectele prezentate de Gabriel Lazany prevede demolarea cazinoului din Eminescu, care momentan are trei proprietari, doi dintre ei fiind privați.

Unul dintre proiectele prezentate de Gabriel Lazany, candidatul PSD la Primăria Bistrița prevede demolarea cazinoului din Eminescu și prelungirea parcului. De asemenea, proiectul prevede și o parcare subterană, care ar rezolva problema lipsei locurilor de parcare din zonă.

Parcul din proiectul lui Gabriel Lazany s-ar întinde pe 12.000 de metri pătrați, iar parcarea ar urma să aibă nu mai puțin de 900 de locuri de parcare. Proiectul prevede zone de relaxare cu bănci și șezlonguri, locuri de joacă pentru copii, fântână arteziană, toalete publice.

Gabriel Lazany ia în calcul pentru eventualitatea materializării acestui proiect exproprierea, susținând că există legistație specială pentru aceste proceduri, iar proprietarii bunurilor preluate sunt despăgubiți la justa valoare a acestora. Potrivit acestuia, clădirea respectivă are 3 proprietari: Consiliul Județean, Metropolis Grup și EMI Corporation.

„Noi nu facem naționalizare. Noi nu luăm cu japca un bun de la cineva. Noi bunul respectiv o să-l preluăm, conform prevederilor legale, în baza cărora proprietarii de drept vor primi o despăgubire justă, evaluată just, conform prevederilor legale”, a declarat Gabrial Lazany, la Bistrițeanul Live.

Gabriel Lazany spune că ar materializa acest proiect în maxim un an, cu tot cu proiect, licitație și execuția lucrărilor. Acesta a mai spus că valoarea proiectului ar fi mai mică decât cea a pasajului subteran din zona gării pregătit de actualul primar.