In vizor

Fiica unui candidat le cere oamenilor din Chiochiș să nu îl voteze pe tatăl ei

Fiica unui candidat îndeamnă oamenii să nu îl voteze pe tatăl ei în funcția de primar al comunei Chiochiș. ”O să facă pentru comună și implicit pentru dumneavoastră ceea ce a făcut și pentru mine: nimic”, a scris ea într-un mesaj postat pe Facebook.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Alice Sandra Cojan (28 de ani), fiica lui Ioan Alexandru Antal, candidat la funcția de primar al comunei Chiochiș, le cere oamenilor din comună să nu-l voteze pe tatăl ei.

Contactată telefonic de Timp Online, tânăra stabilită în București a spus că a scris toate aceste lucruri ”pentru oameni” ca să știe adevărul despre tatăl ei și să ia o decizie corectă în cabina de vot.

”Probabil cineva din comună vede ce scriu și se gândește de două ori înainte să voteze. Nu am făcut postarea aceasta ca un atac la adresa lui fiindcă știu cu cine mă pun și că nu are niciun sens. Acest om nu a fost interesat cum o duc, dacă mai trăiesc, dacă merg la școală, dacă am un job, să-mi fi dat un telefon sau un mesaj. Am scris postarea pentru oamenii din comună: să vadă cu cine să nu voteze. El nu a fost niciodată tată pentru mine, doar m-a conceput și, după câțiva ani, mi-a spus că sunt o greșeală, că nu trebuia să exist. Toată copilăria nu știu dacă am avut o săptămână în care să nu aud scandal în casă, să nu o văd pe mama plângând sau să fiu fără vânătăi. Mami a stat cu el 13 ani. În 1995, când m-am născut eu, a mai locuit cu noi până am împlinit eu 7 ani. Apoi a plecat în Spania cu o doamnă din Bozieș, din localitatea unde stă acum. Are un copil cu dânsa și o familie și pe cine o mai avea. S-a întors în sat cu mașina care, din câte știu eu, era furată, cu cine știe ce obiecte, cu mândrie că uite ce am eu și tu nu ai. De ziua mea, venea cu cadouri, mi le arunca și pleca. Știa doar să bată, să ne scoată afară din casa mamei mele, un om foarte agresiv verbal și fizic. Am rămas total surprinsă că are tupeul să candideze de primar. Eu locuiesc în București, dar mama stă în Braniștea. Există rețele de socializare, iar omul, la câtă promovare și-a făcut prin videouri și prin poze, vă dați seama că am aflat. Dacă voiam să mă răzbun, mă duceam personal și îi spuneam ce am pe suflet. Eu pentru oamenii de acolo am scris: să se gândească lumea de două ori înainte să voteze pentru că suntem sătui de conducători de genul ăsta în țara asta”, a spus Alice Cojan, care a renunțat la numele tatălui la vârsta de 18 ani.

Timp Online i-a luat o reacție și lui Ioan Alexandru Antal în legătură cu postarea fiicei lui.

”Știu de ce mă sunați. Să vă spun ce s-a întâmplat: eu am plecat în Spania când era era micuță. Am plecat după 2000 și nu am putut veni imediat înapoi fiindcă nu eram în UE. Maică-sa a divorțat de mine în lipsa mea. Am venit acasă imediat fiindcă nu am știut nimic. Taică-mio a primit citație acasă, dar fiind bătrân, nici nu s-a uitat la ea. Chiar atunci Alice era în clasa I și i-am trimis bani ca să își cumpere birou. Vinerea i-am trimis banii și sâmbăta m-a sunat un nepot că-s divorțat. Apoi mi-am refăcut viața, la trei ani m-am recăsătorit, mi-am făcut o familie frumoasă, soția mea a rămas gravidă. Când m-am întors acasă, în țară, am tot luat-o pe Alice la mine, iar când fosta soție a văzut că se atașează foarte tare de mine, o început să mă denigreze și nu a mai lăsat-o să vină. Apoi mi-a făcut dosar penal că nu i-am plătit pensie alimentară. Eu am avut noroc că am avut toate hârtiile de la Westerunion și Moneygram și le-am depus în instanță. Când o calculat doamna procuror am avut aproape 20.000 de euro cum i-am tot trimis eu bani. Nu știu de ce mă tot denigrează. Am vorbit cu ea, cu Alice, până anul trecut când am deschis o florărie la soția (actuală -n.r.) și când o văzut că am postat pe Faceboook cu florăria, mi-a scris un mesaj să miros florile de la rădăcină și atunci m-am supărat foarte rău și am blocat-o pe Facebook. E foarte urât să te denigreze”, a spus Ioan Alexandru Antal.

Întrebat dacă și-a agresat fiica și fosta soție, el a negat: ”Actuala soție are doi copii dintr-o căsnicie anterioară. Le-am făcut nuntă, ambii mă respectă, mă iubesc, niciunul nu zice că eu nu-s tatăl lor. Pe mine denigrarea ce o face Alice și doamna, fosta soție, care a avut un mesaj pe care l-a șters nu mă uimesc. Eu știu de ce-s ele în stare. Am venit cu o mașină cu numere din Spania și m-au dat la Poliție că umblu cu numere false. Mă oprea Poliția de câte ori fosta soție făcea plângere. Cred că făcea plângere din gelozie. Mi-am făcut o familie, mi-am făcut încă o căsucă. Eu nu am agresat fizic niciodată un om, mai ales în familie“.

Totuși, el crede că tot acest scandal nu îl va afecta, motiv pentru care rămâne candidat. Inițial, a fost vehiculat drept candidat din partea PSD, însă acum e înscris în cursă pe listele Alianței Dreapta Unită, susținut de PMP Bistrița-Năsăud.

După ce a citit declarațiile tatălui ei, Alice ne-a scris: ”Doamne cât poate să mintă. Are dosare penale pentru violență. Iar eu am primit 800 lei pensie alimentară. Și am crescut din salariul mamei de 1000 lei, numai mami știe câte a răbdat să îmi pună ceva pe masă. Oamenii știu mai bine de partea cui este adevărul!”