In vizor

După 7 ani de așteptare, adio Centru integrat de servicii publice comunitare

În ședința Consiliului Local Bistrița de joi, aleșii au adoptat o hotărâre prin care terenul de 2640 de metri pătrați s-a întors în proprietatea publică a municipiului Bistrița cu destinația de parcare publică, obiectiv de investiții de uz și interes public local.

Reamintim că, în 2017, la inițiativa lui Cristian Niculae, viceprimar al Bistriței la vremea aceea și candidat la funcția de primar al Bistriței din partea PSD, şcolile de şoferi au fost mutate de la Sala Polivalentă pe strada Grănicerilor.

Viceprimarul a venit cu ideea ca tot acolo să fie construit un centru integrat, ”un fel de birou unic, unde să mutăm buletinele, paşapoartele, înmatriculările, permisele auto şi cazierul judiciar pentru că, în felul acesta, am mai descongestiona traficul în zona Palatului Administrativ şi a Primăriei Bistriţa“. Prefect la vremea aceea era Ovidiu Frenț (susținut de PSD) care a făcut demersuri la Guvern să se facă respectiva investiție.

În 2018, la solicitarea Secretariatului General al Guvernului, a fost adoptată Hotărârea Consiliului local al municipiului Bistrița nr.38/22.02.2018 prin care s-a aprobat trecerea terenului în suprafață de 2.640 mp din domeniul public al Municipiului Bistrița în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bistriţa – Năsăud din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, în scopul construirii unui centru integrat de servicii publice comunitare, obiectiv de interes public național și aici s-au blocat toate.

În 2019, Ovidiu Frenț se lamenta într-o ședință a Colegiului prefectural că Guvernul PSD nu finanțează centrul. Era chiar în perioada în care vicepremier era Daniel Suciu, actual președinte al PSD Bistrița.

”Îmi exprim satisfacția pentru numirea domnului Daniel Suciu în onoranta funcție de vicepremier și ministru al Dezvoltării și Administrației Publice. Este, iată, o performanță deosebită pentru un alt bistrițean. Îi dorim, pe această cale, mult succes și sunt convins că și proiectele județului nostru vor avea, ca și toate celelalte din țară, atenția cuvenită pentru că etapele și birocrația și tot ce înseamnă un proiect de la idee până la implementarea lui sunt lucruri complexe, nu simple, și mă gândesc acum la acel proiect la care țin foarte mult, acel centru de servicii publice comunitare, care stangează tocmai prin nepublicarea bugetului de stat pentru că eu nu am posibilitatea să achiziționez serviciul de elaborare a unui PUZ și acest lucru este deranjant”, a spus atunci ex-prefectul Frenț, potrivit timponline.ro.

Nici atunci, nici după aceea, Guvernul României nu a mai găsit bani pentru această investiție care s-a dovedit o simplă gogoașă electorală care s-a dezumflat.