Din oras

Epoca ”rechinilor”, la apus. Ce autobuze vor circula între Bistrița și Livezile

Epoca ”rechinilor” staționați pe Calea Moldovei, care racolează oameni ce vor să se deplaseze spre Valea Bârgăului, pe cale să apună. Primăria Bistrița a demarat procedura prin care va achiziționa 20 de autobuze electrice care vor circula până la Livezile.

”Pe lângă cele 10 autobuze electrice aflate în custodia operatorului de transport, vom mai avea încă 20 de autobuze electrice. Am folosit un grant european pentru a le achiziționa. Aceste 20 de autobuze electrice vor fi cumpărate în perioada următoare. Intenția este aceea de a prelungi mobilitatea prin autobuze moderne, cu confort, aer condiționat vara, căldură iarna, scaune ergonomice, până la Livezile”, a spus primarul Bistriței, Ioan Turc, la o emisiune la AS TV, citat de timponline.ro.

Potrivit edilului, va urma al doilea proiect de achiziție a autobizelor care să facă legătura cu Șieu Măgheruș și Budacu de Jos.

”E important ca Bistrița să fie legată de localitățile din jur. E o formă de zonă metropolitană. E foarte important ca oamenii, cu prețuri mici, să poată veni la Bistrița sau bistrițenii care au un anumit interes în aceste localități, să se deplaseze în condiții foarte bune. Am demarat procedurile de achiziție. Vrem ca ceea ce cumpărăm să fie de top înțelegând că, pe zona de electric, schimbările sunt destul de rapide. E important să fie satisfăcătoare capacitatea acumulatorilor pentru ca aceste autobuze să poată parcurge un număr rezonabil de kilometri cu o încărcare în așa fel încât toată lumea să fie mulțumită”, a afirmat Ioan Turc.

Edilul a mai amintit că vor fi montate în oraș un număr important de stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

”Nu sunt foarte multe, dar poate că, în felul acesta, îi vom încuraja pe cei care doresc să-și achiziționeze astfel de mașini să o facă”, a declarat edilul.

Primăria Bistrița va derula trei proiecte cu bani din PNRR, în valoare totală de peste 29 de milioane de euro, care vizează transportul public cu autobuze electrice, în colaborare cu alte trei primării: Livezile (20 de autobuze electrice, 24 de stații de încărcare), Șieu Măgheruș (20 de autobuze electrice, 24 de stații de încărcare) și Budacu de Jos (10 autobuze electrice, 12 stații de încărcare).