In vizor

După tragedia de la Ferma Dacilor, pompierii bistrițeni iau la puricat hotelurile și pensiunile din județ. S-au dat primele amenzi

ISU Bistrița a început controalele la hotelurile și pensiunile din județ unde sunt așteptați mulți turiști în această perioadă. Primele amenzi au fost date ieri, la două unități de cazare. Acestea vin după ce chiar în ziua de Crăciun 7 persoane au murit într-un incendiu care a cuprins complexul Ferma Dacilor din Prahova.

7 persoane au murit, iar una încă este dată dispărută, în urma unui incendiu devastator care a cuprins complexul turistic Ferma Dacilor din Prahova, chiar în ziua de Crăciun. Se pare că complexul avea mai multe nereguli pe partea de securitate la incendiu. În aceste condiții, ISU Bistrița a luat la puricat hotelurile și pensiunile din județ, unde sunt așteptați mulți turiști zilele acestea, potrivit bistriteanul.ro

Primele amenzi au fost date deja ieri, la două unități de cazare din județ, unde au fost identificate 13 deficiențe. Amenzile aplicate au ajuns, însă, doar la 2.000 de lei.

 

„Ieri, două echipe de ofițeri au avut ca misiune controlul de specialitate la 2 unități de cazare și alimentație publică, cu scopul de a verifica modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor și a celorlalte reglementări din domeniul situațiilor de urgență, dar și existența tuturor documentelor prevăzute de lege în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor. În urma verificărilor, pompierii bistrițeni au identificat 13 deficiențe și au aplicat 13 sancțiuni, printre care 3 amenzi contravenționale, în cuantum de 2000 lei”, informează ISU Bistrița.

 

ISU Bistrița va continua acțiunile de informare, verificare și control în perioada următoare, în special în zonele turistice unde se așteaptă un număr mare de turiști, dar și la restaurantele și sălile de evenimente unde se organizează petreceri de Revelion.

Se pare că astfel de controale vor avea loc în toată țara, iar Raed Arafat propune inclusiv schimbarea legislației. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a cerut toleranță zero echipelor de control.