Din oras

Dezastru pe Strada Poștei. Oamenii au cerut ajutorul Primăriei, dar au fost ignorați

Familiile care locuiesc pe strada Poștei, în apropiere de Viișoara, sunt inundate la fiecare ploaie. Grădinile lor se transformă în adevărate lacuri, iar animalele sunt în pericol. Au făcut sesizări la Primăria Bistrița, dar nu au primit niciun răspuns. 

Unul dintre bistrițenii care locuiesc în zonă a trimis câteva fotografii, sătul să tot aștepte o reacție din partea autorităților.

Un vecin și-a redobândit un teren, după ce mătușa să, fosta proprietară, a murit. Omul a astupat șanțul – Pârâul Morii care trecea pe-acolo de ani de zile.

Noi am făcut sesizări la Primăria Bistrița, să vină să redeschidă cumva pârâul. Ne-am interesat, pârâul acela există și pe hartă.

Suntem vreo zece familii afectate de inundații, la fiecare ploaie. Dar sunt terenuri și mai jos de noi unde băltește apa”,a explicat cetățeanul pentru bistriteanul.ro

Unul dintre proprietari, Vasile Corutiu, care deține pensiunea Fisherman’s, a deviat cursul râului pe lângă terenul băiatului care a primit recent terenul în urma decesului mătușii sale.

Acum vreo 10 ani, a deviat cursul pârâului, pentru că trecea pe terenul lui și îl împărțea în două. L-a deviat spre terenul băiatului, care a acoperit acum șanțul cu totul.

Băiatul nu are nicio treabă. Noi ne dorim că Primăria Bistrița să refacă direcția pârâului așa cum era înainte, să se scurgă în râul Bistrița. Pârâul vine de sus, de la Petrom, prin spate.

Vecinii au strâns semnături, au fost și la Primăria Bistrița, au sunat și la Poliția Locală. Polițiștii au venit, au făcut poze, le-au promis oamenilor că se vor lua masuri. Dar nu s-a mai întâmplat nimic.

„Am făcut sesizări și la ISU BN. Ne-au spus că nu este de competența lor, să ne adresăm Apelor Române. Le-am scris și celor de la Apele Române, dar nu am primit niciun răspuns .

Am înțeles că ține totuși de competența Primăriei. Cei de acolo trebuie să vină să sape șanțul la loc și să refacă așa cum era mai demult cursul pârâului. Sunt vreo 500 de metri până când iese în râul Bistrița.

Din septembrie, apa stă acolo și băltește așa aiurea pe terenurile noastre.

Suntem vreo șapte familii afectate de problema asta din septembrie. Parcă ar fi un lac aici, așa arată… Iar apa nu se mai duce. Dar sunt familii și mai jos de noi. Lor le intră apă chiar și în gospodării.

Iar când plouă, este un mare dezastru… Unui vecin de-acolo i-a inundat animalele și cotețele de porci… N-a venit nimeni să ne ajute cu nimic”, ne-a explicat Niculina B.

Oamenii sunt îngroziți de ploile din primăvară, care vor agrava situația.