Din oras

Clarificările Primăriei Bistriţa cu privire la pavajul înlocuit din oraş

Ca urmare a informațiilor vehiculate public referitor la pavajul înlocuit pe parcursul lucrărilor din cadrul proiectelor de mobilitate urbană derulate în ultimii ani, Primăria Bistrița a transmis unele clarificări.

“Chiar dacă majoritatea pavajului înlocuit era vechi de 15–20 de ani, este firesc ca tot ceea ce poate fi refolosit să rămână la dispoziția municipalității.

În contractele încheiate cu cele două firme care realizează lucrările din cadrul acestor proiecte (MIS Grup și CML.RO) este stipulată obligația ca, la finalizarea contractului, constructorii trebuie să predea municipalității pavajul refolosibil și de a pune la dispoziție procesele verbale de casare pentru cel care nu a putut fi recuperat în stare corespunzătoare.
Până la finalul anului 2023, a fost predată Direcției Infrastructură și Servicii din cadrul primăriei cantitatea de 8.768 mp de pavaj refolosibil.

Deși, până la data predării, materialele se află în custodia constructorilor, i-am sesizat cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public și le-am solicitat să investigheze dacă materialele și locațiile la care se face referire provin din cele rezultate în urma lucrărilor la proiectele menționate. În această situație, le-am transmis din nou că au obligația să facă demersurile necesare pentru recuperarea pavajului înlocuit, în așa fel încât, la finalizarea contractului, să poată fi predată întreaga cantitate care poate fi refolosită.

Facem un apel către toți cetățenii care sesizează aspecte neconforme în legătură cu pavajului înlocuit să le transmită Poliției Locale, municipalitatea acordând întregul suport în acest sens”, a transmis Primăria Bistriţa, potrivit infobistrita.ro.