Politica

Cine sunt candidații AUR pentru șefia CJ și Primăria Bistrița. George Simion: Nu facem blaturi

Președintele Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), deputatul George Simion, a anunțat, la Bistrița, care sunt candidații formațiunii pe care o conduce pentru președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Bistrița, validați de Biroul Național de Conducere al AUR.

La președinția Consiliului Județean va candida senatorul Ovidiu Florean, iar în cursa pentru fotoliul de primar al Bistriței va intra Rodica Dobraniș, om de afaceri, fost candidat în 2020 la aceeași funcție, atunci din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL).

”În România, în opinia AUR și a altor 30 de formațiuni cu care ne-am consfătuit aseară, are loc o lovitură de stat, o lovitură care este în plină desfășurare. De aceea, ne gândim să facem toți pașii necesari ca să blocăm actuala coaliție. Nu mai avem Avocatul Poporului, nu mai avem Curte Constituțională. Accesul la viața politică este aproape imposibil pentru oamenii care vor să candideze sau să acceadă la funcții publice. Pe lângă pragul enorm de semnături necesare unui candidat să intre în competiția electorală, alegerea primarilor și președinților de CJ se face în continuare, nedemocratic, într-un singur tur. AUR este o forță politică creată special pentru a lupta democratic cu partidele care au condus până acum greșit, în opinia noastră, țara. În momentul în care partidul pe care îl conduc avea toate șansele să câștige liber, democratic niște alegeri, actualul regim Klaus Werner Iohannis, cu cele două componente PSD și PNL, a luat o decizie împotriva Constituției, a statului de drept, aceea de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare, de a crea haos și dezordine în țară, în fiecare localitate doar pentru a ne împoiedica pe noi să fim pe primul loc la aceste alegeri”, a spus George Simion într-o conferință de presă.

Liderul AUR a spus că partidul pe care îl reprezintă ar fi putut lua în calcul boicotarea alegerilor, însă nu va face acest lucru.

”Am ajuns în județul Bistrița-Năsăud pentru a anunța public că, în eventualitatea în care lovitura de stat continuă, vom concura și la alegerile locale. Nu facem niciun fel de aranjamente, jocuri de culise, nu facem blaturi – aici la Bistrița era Cooperativa – nu pentru asta ne-am format și dăm șansa celor care vor să lupte cu actualii conducători de la Primăria Bistrița și de la președinția Consiliului Județean să o facă. Partidele politice parlamentare s-au învățat să bată palma, să pună un candidat mai slab acolo ca să-l pună pe cel care trebuie să câștige în altă parte. Am primit oferte și aici în județul Bistrița-Năsăud, ca și în alte județe, dar eu nu mă murdăresc. Nu am altă bogăție decât onoarea, cinstea și atât timp cât ni se mai permite și nouă să mai candidăm la niște alegeri, cât teoretic există pluripartidism, vreau să dau șansa unor oameni să candideze și să se lupte corect. De aceea, alegerea Biroului Național de Conducere al Partidului AUR pentru Primăria Bistrița și președinția CJ Bistrița-Năsăud sunt doi oameni care nu se înțeleg cu orânduirea, cu șefii locali. O fi sau nu bine, nu știu. Aceasta e atitudinea partidului nostru, nu participăm la aranjamente și nu ne place nici aranjamentul care se vede de la o poștă aici în județ: rămâi tu primar al municipiului și pun eu un candidat care nu există și voi nu mă deranjați la președinția CJ. (…) Îmi cer scuze, dar pe domnul doctor (în realitate manager -n.r.) de la Spitalul Județean îl recomandă probabil experiența profesională, dar este pus doar pentru a mima competiția electorală. Sunt un politician bun sau nu, o să aprecieze alegătorii. Ce vreau să rămână după mine e faptul că m-am luptat”, a spus președintele AUR George Simion, citat de timponline.ro.

Senatorul Ovidiu Florean a spus că scopul lui este să aducă ”armonia în CJ în așa fel încât toți oamenii care lucrează acolo în interesul cetățenilor să lucreze cu drag, într-un mediu favorabil și sănătos”. El i-a criticat atât pe președintele în funcție, cât și pe candidatul PNL.

Înainte să se adreseze celor prezenți și Rodica Dobraniș, președintele AUR a spus că și-ar fi dorit să găsească pentru majoritatea primăriilor de municipii reședință de județ candidați “antreprenori, oameni care pentru firma lor, familia lor au făcut ceva și care pot face ceva și pentru comunitate”: ”Ne-am săturat de fel de fel de indivizi care nu au muncit o zi în viața lor, nu au plătit un salariu și conduc această țară. Nu am reușit peste tot unde candidăm. Este o luptă total inegală cea la care ne înhămăm, echivalentul luptei lui David contra lui Goliat. Un partid care nu e cu sistemul, chiar dacă scoate primari, rămâne fără ei. Sistemul îi cumpără la bucată fiindcă nu primesc bani de nicăieri și sunt forțați, dacă vor să facă ceva, să schimbe culoarea politică. USR, din o sută de primari pe care i-a avut, dacă mai are 20. Majoritatea au fost cumpărați la bucată de către PSD”.

Rodica Dobraniș a spus că a acceptat oferta echipei AUR și a lui George Simion pentru că vede că, de o vreme, ”ia naștere un partid unic în România, partidul comasat român, care pune în pericol democrația din România”: ”În momentul de față, democrația e grav avariată, iar opoziția trebuie să existe în orice formă. Îl am alături pe senatorul Ovidiu Florean, suntem o echipă puternică. Abia așteptăm să luăm Primăria și CJ”.

George Simion a anunțat că AUR va depune liste complete pentru consilieri județeni, dar și locali în toate comunele și orașele. Până acum, sunt confirmați 75% dintre candidații de primari, printre care și Ioan Vrâncean, primarul în funcție din partea PSD al comunei Josenii Bârgăului, care nu a mai fost susținut pentru un nou mandat de social-democrați.

Potrivit liderului AUR, programele de guvernare locale vor fi expuse la evenimentul de lansare a tuturor candidaților.