In vizor

Ce proiecte vor bistrițenii prin bugetare participativă: porți istorice și trasee de alergare

S-a încheiat perioada în care proiectele depuse în cadrul programului de bugetare participativă al Primăriei Bistrița au putut fi votate.

După numărul mic de voturi se vede că acest proiect a generat un interes foarte scăzut.

Pe locul întâi, cu 161 de voturi, este proiectul ”Porți istorice noi în centrul vechi” al Asociației Petrus Italus Trust, potrivit timponline.ro.

Pe locul al doilea cu 153 de voturi este propunerea de amenajare permanentă a traseului pentru alergare, drumeției și nordic walking, iar pe locul trei ”Pasajul verde” cu 128 de voturi.

Pe locul patru cu 109 voturi este ”Cursa spre olimpiada 2028 – primul traseu OCR omologat de 100 de metri din România” și pe ultimul loc, cu 64 de voturi, ”Accesul persoanelor cu dizabilități motorii în Biserica Evanghelică”.

După validarea voturilor, rezultatele finale vor fi postate pe platforma online.

Apoi, vor fi selectate proiectele, în ordinea descrescătoare a punctajului obținut, în limita bugetului alocat apelului de proiecte în bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Bistrița pe anul următor desfășurării procedurii de bugetare participativă, indiferent de domeniul din care fac parte.

Proiectele selectate vor fi aprobate ca anexă la bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Bistrița aferent anului următor desfășurării procedurii de bugetare participativă și vor fi implementate prin grija direcțiilor de specialitate ale Primăriei municipiului Bistrița și a instituțiilor subordonate acesteia.

Proiectele de natura investițiilor selectate în procesul de bugetare participativă vor fi incluse în Programul de Investiții al Municipiului Bistrița, existând și posibilitatea ca acestea să fie integrate în proiecte de o mai mare anvergură.

Perioada de implementare va fi de regulă de 12 luni de la aprobarea includerii proiectelor selectate în bugetul de venituri și cheltuieli și/sau Programul de investiții, în funcție de complexitatea acestora.