Eveniment

Casa unei familii din Arcalia a ars într-un incendiu

O familie din Arcalia a rămas fără agoniseala de-o viață, după ce gospodăria le-a fost făcută scrum de un incendiu. Pe lângă casă și anexe au ars și un porc și 60 de păsări din gospodărie.

Incendiul a izbucnit azi-noapte într-o gospodărie din Arcalia, iar în momentul în care pompierii militari și voluntari au ajuns acolo incendiul se manifesta generalizat, la anexele gospodărești – garaj, spații de depozitare și un adăpost pentru animale, și era extins la casa de locuit. Flăcările amenințau inclusiv o casă din vecinătate.

„Au ars în totalitate: lemnaria, adăpostul de animale, depozitul de cereale, 1 ATV, o drujba, 1 atomizor, 1 gratar pe gaz, 1 aragaz, lemne de foc, o moara, placi de osb, poștă, 2 găleți cu lichide inflamabile. Casa de locuit a fost afectata în proporție de 75%, acoperișul și planșeul casei au fost afectate în totalitate,  iar pereții casei s-au degradat. Suprafața totală afectată a fost de aproximativ 400 m2”, informează ISU Bistrița, potrivit bistriteanul.ro.

Din fericire a fost salvată casa din vecinătate și anexele. Nimeni nu a fost rănit în incendiu, însă au ars un porc și 60 de păsări. Cauza probabilă a incendiului stabilită de pompieri a fost un mijloc de încălzire nesupravegheat.