In vizor

Când vor apărea pe piață primele fructe de la Cireșoaia

Primele cireșe din livezile de la Cireșoaia vor ajunge pe piață în aproximativ două săptămâni în cazul în care condițiile meteo rămân favorabile, mai precis dacă vremea nu se schimbă drastic și nu plouă excesiv, anunță proprietarii de livezi.

Soiurile care s-au copt deocamdată sunt în mare parte timpurii, precum cireșele de Mai și Valery Chkalov (un soi mai puțin cunoscut la noi). Urmează să se coacă și alte soiuri gen Carmen, Stella, Van, Kordia, Karina, Regina, Katalin si altele.

În general, prețul la cireșele timpurii o să fie în jur de 16 lei/kg (cireșele de Mai pot fi puțin mai ieftine, iar soiurile mai mari gen Valery Chkalov puțin mai scumpe).

Este o diferență enormă între soiuri – de exemplu, Valery Chkalov este de 2-3 ori mai mare decât cireșele de Mai. Prețul probabil va scădea la 10-12 lei/kg la soiurile târzii.

Familia Daroczi, spre exemplu, deține o livadă de cireși în Cireșoaia. ”Din păcate, tatăl meu a decedat în 2022 (el se ocupa în mare parte de livadă), dar noi încercăm să ducem tradiția mai departe. Vom vinde în curând cireșe proaspete și vom organiza și un eveniment de tipul Culege-ți propriile cireșe și le poți cumpăra”, a transmis Zsolt Daroczi pentru timponline.ro.

Puteți afla mai multe despre ce se întâmplă în livada familiei de pe contul de Instagram și de pe cel de Facebook.