In vizor

Bistrița-Năsăud, sub cod roșu de inundații: drumuri și curți inundate

Râurile din județ s-au umflat fără excepție, în urma ploilor abundente. Câteva curți din Sîngeorz-Băi și Maieru au fost inundate, la fel și drumul județean 172, de pe raza comunei Măgura Ilvei, informează bistriteanul.ro.

Primele probleme au apărut în Sîngeorz-Băi și Maieru, unde au fost inundate două curți. Probleme a făcut și râul Ilva, care a inundat drumul județean 172, de pe raza comunei Măgura Ilvei. Pe drumul județean 172  a intervenit serviciul voluntar pentru situații de urgență.

A fost emis mesaj RO-alert prin care populația din zona afectată de fenomenele meteo extreme a fost informată de acestea.

Pompierii militari au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei din localitatea Maieru , Valea Caselor ( 6 gospodarii) si pe raza localității Anieș – informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

În Măgura Ilvei 15 gospodării au fost izolate din punctul de vedere al accesului din cauza debitului crescut al raului Ilva. Accesul în zona pentru eventualele urgente medicale este posibil pe podul feroviar.