In vizor

Becleanul pregătește parc industrial

Următorul oraș care pregătește un parc industrial este Becleanul. Potrivit primarului Nicolae Moldovan, firmele care vor să își dezvolte activitatea acolo vor fi atrase cu granturi generoase, care pot ajunge și la două milioane de euro, dacă îndeplinesc câteva condiții.

Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan a declarat pentru Transilvania Business că pregătește un parc industrial cu specializare inteligentă, care ar urma să se dezvolte pe 9 hectare.

Acesta ar urma să găzduiască 20 de firme, care sunt atrase cu granturi ce pot ajunge și la două milioane de euro. Condiția este să aibă elemente inteligente, de tehnologie și digitalizare.

„Un proiect la care ținem foarte mult este parcul de specializare inteligentă, pe 9 ha, în zona industrială, unde vor veni până la 20 de firme să facă fabrici și alte investiții. Investiția în infrastructură se ridică la 5 milioane €, însă fiecare agent economic care se stabilește în parc va primi și câte un grant de între 0,5 și 2 milioane €.

Condiția este să aibă elemente inteligente: de tehnologie, digitalizare. Va fi ceva diferit de parcul industrial din Bistrița, unde doar mergi, iei terenul, concesionezi, intri în parc și atât. Ne așteptăm la o investiție totală din partea acestor companii de până la 40 milioane €”, a explicat edilul, potrivit bistriteanul.ro.

Exit mobile version