In vizor

Avertizare meteo de precipitații. Vremea se răcește

Începând de miercuri 6 martie, scad temperaturile și în Bistrița-Năsăud din cauza unei mase de aer rece care vine dinspre Moldova și care aduce și precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Potrivit Accuweather.com, la Bistrița mercurul va arăta miercuri maxime de cel mult 11 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 5 grade Celsius. De miercuri după-amiază, sunt posibile ploi moderate cantitativ care se pot transforma în lapoviță și ninsoare la altitudini mari.

Joi, maxima va mai scădea cu un grad, iar minima se va situa sub zero grade. Vineri se va mai încălzi puțin, iar în weekend mai mult, fiind anunțate 13 grade pentru duminică, potrivit timponline.ro.

Avertizare meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare valabilă în perioada miercuri 6 martie, ora 15.00 – joi 7 martie, ora 20.00.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații, local moderate cantitativ, în Banat, Crișana, Transilvania, Oltenia și vestul Moldovei. Mai ales în zonele deluroase și montane se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp.

Vor fi ploi, iar pe parcursul nopții, în Transilvania și Subcarpații Moldovei vor fi precipitații mixte. La munte vor predomina treptat ninsorile și se va depune strat de zăpadă.