In vizor

Amenzi de peste 109.000 lei și zeci de permise reținute de polițiștii rutieri

Polițiștii Serviciului Rutier și cei de la Ordine Publică au desfășurat activități de supraveghere și control al traficului rutier pe principalele artere din Bistrița-Năsăud în perioada 19-21 aprilie.

Au fost oprite pentru control aproape 380 de vehicule și peste 500 de persoane au fost legitimate. Cu aparatele din dotare au fost testați aproape 130 de șoferi, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat aproape 280 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 109.225 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus suspendarea a 34 de permise de conducere și reținerea a 19 certificate de înmatriculare, potrivit timponline.ro.

În noaptea de 21/22 aprilie, polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat și oprit în trafic, pentru verificări, un autoturism care circula pe un bulevard din Bistrița. La volan a fost identificat un tânăr de 24 de ani din Bistrița, iar în urma testării etilotest rezultatul a fost 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma testării cu aparatul DrugTest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Șoferul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În seara de 21 aprilie, în jurul orei 22.20, polițiștii au fost sesizați de personal medical cu privire la faptul că un tânăr de 18 ani s-a prezentat la UPU Bistrița, unde a solicitat acordarea de îngrijiri medicale, fiind victima unui accident rutier. Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 21.00, tânărul a fost implicat într-un accident rutier, produs pe Drumul Județean 172B, prin Slătinița. Acesta se afla pe un cvadriciclu neînmatriculat, condus de un tânăr de 16 ani din Bistrița care, la un moment dat, a pierdut controlul acestuia și s-a răsturnat. Imediat după producerea accidentului cei doi s-au deplasat la domiciliul tânărului de 18 ani, de unde minorul de 16 ani a fost transportat la spital. De asemenea, s-a stabilit faptul că vehiculul nu era înmatriculat, aparține tatălui tânărului de 18 ani și l-ar fi luat fără consimțământul acestuia. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru vătămarea corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat și furtul în scop de folosință.