In vizor

ăgubiții din dosarul „Zeițelor de la Urbanism” cer instanței urgentarea dosarului

Final de an cu o acțiune surpriză la Tribunalul Bistrița-Năsăud! Sătui să aștepte cu anii finalizarea anchetei în dosarul care sunt cercetate „zeițele” din Urbanismul local, păgubiții cer instanței urgentarea dosarului penal deschis în 2021, adică acum 3 ani. În dosar sunt cercetați secretarul general al municipiului Floare Gaftone, arhitectul șef Monica Pop, șeful de la Juridic Dumitru Cincea și alți funcționari din cadrul departamentului Urbanism din Primăria Bistrița. Mai mulți investitori s-au constituit parte vătămată în dosar, informează bistriteanul.ro.

În 2021, procurorii însoțiți de mascați și polițiști intrau în birourile din Primăria Bistrița. Au urmat și percheziții la domiciliile unor funcționari.

Au fost vizați atunci mai mulți funcționari publici: secretarul municipiului Floare Gaftone, arhitectul șef Monica Pop, directorul executiv al Direcției Juridice, fostul șef al Serviciului Urbanism Ștefan Tamaș, precum și consilierii superiori Sabina Malaicu Pop și Monica Szucs.

Împotriva celor șase funcționari s-a început urmărirea penală. Erau cercetați, potrivit informațiilor de la acea dată, pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, influențarea declarațiilor.

Faptele ar fi fost comise din 2006 până în 2021. În urma perchezițiilor, au fost ridicate pe lângă înscrisuri inclusiv sumele de 42.000 de euro și 24.500 de lei.

Omul de afaceri Traian Larionesi cere urgentarea procesului!

Ce s-a întâmplat din 2021 până acum? Procurorii par să fi intrat în silenzio stampa. Iar funcționarii își continuă activitatea în Primăria Bistrița de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat!

Situația l-a determinat la finalul anului trecut pe omul de afaceri Traian Larionesi să deschidă un proces la Tribunalul Bistrița-Năsăud prin care să ceară urgentarea dosarului penal deschis în 2021. Judecătorilor li se cere să stabilească un termen de soluționare a anchetei penale.

Părți vătămate în dosarul deschis de Traian Larionesi sunt și dezvoltatorul Marius Negrea, Ionela Rus (administrator Metropolis), soții Sighiartău (cărora Floare Gaftone a refuzat să le elibereze autorizație de construire pentru un imobil) și Andrei Popescu.

Dezvoltatorul Marius Negrea preciza la final de 2022 la Bistrițeanul Live că se va face parte vătămată în dosarul penal ce vizează funcționarii din Primăria Bistrița când acesta va ajunge în instanță și va cere daune de un milion de euro.