In vizor

Administratoarea INFOEL scoate găleți și saci cu mâncare din cantină, aproape zilnic

Un personaj cu un trecut controversat, fost funcționar la Oficiul Județean de Cadastru, pus pe liber în 2019 după ce a fost implicat într-un dosar în care se falsificau sentințe judecătorești pentru a întăbula terenuri, a ajuns administrator la Colegiul Tehnic INFOEL, poziție din care se ocupă de cantina și internatul copiilor. În timp ce în presă au apărut probleme grave legate de mâncarea copiilor, puțină și proastă, administratorul INFOEL este surprins cărând cu găleți, saci și plase mâncare din cantină. Aproape zilnic, informează bistriteanul.ro

Administratorul Anișoara Moldovan este personajul principal din scandalul fără sfârșit de la Colegiul Tehnic INFOEL din Bistrița, unde copiii se plâng de un an că primesc mâncare proastă și puțină, iar angajații din subordine se plâng că sunt hărțuiți și agresați verbal și, important, cer și reguli clare și stricte pe partea de gospodărire, inclusiv monitorizare VIDEO a bucătăriei.

Oare de ce?

Păi poate pentru că aproape zilnic, administratoarea Anișoara Moldovan este la INFOEL ca pe moșia proprie, unde face ce vrea. De exemplu, în timp ce bucătăresele se plâng că nu au ingrediente de calitate și în cantitatea necesară să facă mâncare copiilor, iar copiii primesc cu greu o bucată de pâine suplimentar, administratoarea cară la mașină găleți uriașe pline cu mâncare și saci cu mâncare. Neverificată de nimeni. Nimeni nu știe ce cantități duce din cantină, ce duce, gălețile au capace, sacii sunt negri și închiși, iar înăuntru poate fi orice.

După izbucnirea scandalului legat de mâncarea proastă din cantina INFOEL, inspectorul școlar general Cristian Nicula a făcut o ședință cu personalul și conducerea școlilor unde există cantine școlare, în care a cerut ca mașinile tuturor angajaților să NU mai fie lângă cantine. La INFOEL nu se aplică. La ora 15.00, cu regularitate, administratorul Anișoara Moldovan își mută mașina în zona cantinei și cu ajutorul unui angajat începe să îndese în mașină gălețile și sacii cu mâncare. Imaginile video pe care le vedeți au fost surprinse după ședința cu inspectorul general.

Cine este administratorul Anișoara Moldovan?

Dacă în ultimii ani se ocupă direct de masa copiilor din internate din poziția de administrator, până acum patru ani, Anișoara Moldovan era funcționar în Oficiul Județean de Cadastru Bistrița-Năsăud. În mai 2019, „doi funcționari publici de la Oficiul de Cadastru și un topograf au fost reținuți de polițiști în urma unor percheziții. Pe parcursul mai multor luni, aceștia au făcut zeci de împroprietăriri folosind sentințe judecătorești false”.

La acea vreme, procurorul Adrian Briciu declara pentru Bistrițeanul.ro: „La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud s-a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracțiuni de corupție, fals în acte și falsificarea instrumentelor de marcare. Din cercetările penale efectuate a rezultat faptul că în anul 2018 și început de 2019, un funcționar din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară a falsificat 38 de sentințe judecătorești prin contrafacerea acestora și aplicarea de ștampile false, sentințe care au fost folsite pentru intabularea dreptului de proprietate a unor imobile. Funcționarul public a primit de la persoanele a căror drept de proprietate urma să fie intabulat, diferite sume de bani, cu titlul de mită. O parte din aceștia au ajuns și la un alt funcționar public din cadrul OCPI Bistrița-Năsăud care a avut atribuții de serviciu legate de intabularea dreptului de proprietar al persoanelor pentru care s-a primit mita. În cauză se fac cercetări și față de un expert topograf pentru complicitate la luare de mită și complicitate la fals în înscrisuri și evaziune fiscală”.

Cu diplomă de inginer de cadastru, dorința de a lucra în continuare la stat și un cazier curat până la o decizie a instanței, Anișoara Moldovan ajunge, după ce este dată afară de la OJCPI BN, administrator la Liceul Sanitar, iar mai apoi, la Colegiul Tehnic INFOEL.

Nu este de mirare că nu are habar de cum poți să administrezi o cantină și să dai o mâncare hrănitoare și de calitate copiilor, să lucrezi cu personalul în echipă. Are cu totul și cu totul alte abilități, falsificarea unor sentințe judecătorești e un act de mare curaj și tupeu, nu-și permite oricine.

Anișoara Moldovan nu are nicio emoție de a întocmi retroactiv documente de inventar, nu are cine să-i verifice ce cumpără și ce ajung să mănânce copiii și nici nu a montat încă nimeni camere VIDEO în bucătărie, în camerele de depozitare ale alimentelor și pe holuri. Astăzi ați aflat și de ce. Și, cu siguranță, ați înțeles mai bine disperarea bucătăresei și a liderului de sindicat de a se lua măsuri. Așa NU se poate să oferi o masă de calitate copiilor. NU are cine, cine are sarcina asta NU se pricepe și are tot interesul ca din cantină să iasă lături mai multe decât mâncare.