Din oras

A fost tăiat un tei din fața primăriei! Consilierul Nicolae Pavelean: „Copacii din fața primăriei nu au condiții necesare unei bune dezvoltări”

Unul dintre teii din fața Primăriei Bistrița a fost tăiat. Consilierul USR Nicolae Pavelean susține că tocmai copacii de pe trotuarul din fața primăriei Bistrița nu au condiții necesare unei bune dezvoltări, bordurile fiind la rădăcina acestora, iar pavajul ajunge până la tulpina lor.

Unul dintre teii din fața Primăriei Bistrița a fost eliminat ieri, din motive de siguranță, acesta fiind deja uscat. În apropiere mai există un tei parțial uscat, care ar putea avea aceeași soartă.

Potrivit consilierului USR, Nicolae Pavelean, reprezentanții DSP l-au asigurat că arborele s-a uscat din cauza condițiilor neadecvate în care acest arbore s-a dezvoltat de-a lungul timpului.

„Ce putem totuși constata și concluziona astăzi, este faptul că în Bistrița, arborii nu sunt îngrijiți și tratați corespunzator, în ciuda sesizărilor și a demersurilor pe care noi, toți cei cărora ne pasă de arbori le-am făcut în ultimii ani.  După cum puteți vedea și în poze, acești copaci tocmai de pe trotuarul din fața Primăriei Bistrița, nu au condițiile necesare unei bune dezvoltări, respectiv, la rădăcina acestora bordurile sunt nelipsite, iar pavajul ajunge după cum se poate vedea până la tulpina acestora. Această situație find sesizată de mine încă din anul 2022 când am transmis aceeași problemă constatată pe Strada Gheorghe Șincai, la doi pași de Primăria Bistrița”, susține consilierul local, potrivit bistriteanul.ro.

Acesta propune alveole cu spațiu liber de pavaj și beton la rădăcina și tulpina copacilor și toaletări în conformitate cu indicațiile specialiștilor în domeniu.

Exit mobile version