In vizor

Traseul spre poiana cu narcise din Munții Rodnei, marcat de rangeri și jandarmi

Rangerii Parcului Național Munții Rodnei împreună jandarmii de la Jandarmeria Montană Rodna au remarcat traseul spre poiana cu narcise din Masivul Saca, pentru a veni în ajutorul și întâmpinarea tuturor turiștilor

„După cum puteți vedea în imagini narcisele nu sunt înflorite stratul de zăpadă este destul de consiste. Vă vom anunță din timp când și cum se va putea urca la narcise”, potrivit unui anunț al Romsilva-Parcul Național Munții Rodnei.

Accesul la Rezervaţia botanică Poiana cu narcise de pe Masivul Saca se face dinspre satul Valea Vinului, situat la 8 km de Rodna Veche, pe 2 poteci. Prima urcă spre vest spre Dealul Popii, iar a doua urmărește Valea Secii și apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. APNMR recomandă traseul pe Dealul Popii, care este marcat cu săgeți indicatoare, potrivit timponline.ro.

Pentru a facilita accesul cât mai ușor, traseul turistic din Parcul Național Munții Rodnei a fost marcat într-un mod inedit de angajații rezervației. A fost folosit un omuleț portocaliu, marcat cu ajutorul unor desene realizate pe copaci și pietre.

Perioada de inflorire a narciselor este în lunile mai – iunie. Anul trecut, narcisele au înflorit abia la finalul lunii mai.