In vizor

VIDEO ȘOCANT: Copiii dorm printre șobolani, în internatul INFOEL

Mâncarea puțină și slabă calitativ pare să nu fie singura problemă a elevilor care stau în internatul INFOEL. Prin internat mișună șobolani, despre care, se pare, femeile de serviciu ale școlii știau încă din primăvară. Cu o vară în față la dispoziție, în care de regulă se rezolvă problemele de dezinsecție și deratizare, reprezentanții unității de învățământ nu au rezolvat problema, astfel că copiii așteaptă Crăciunul tot cu șobolanii care au primit și un nume și se plimbă dintr-o cameră în alta, informează bistriteanul.ro

Se întâmplă în anul 2023, în internatul unei școli din Bistrița care se vrea europeană. Copiii cazați în internatul de la INFOEL dorm printre șobolani, iar asta nu este deloc o exagerare.

Surse Bistrițeanul.ro spun că situația nu e nici măcar una nouă, femeile de serviciu semnalizând problema încă din primăvară. Astfel, cu o vară în față, perioadă în care, de regulă, se rezolvă problemele de dezinsecție și deratizare, reprezentanții școlii nu au prea fost curioși să scape copiii de rozătoare.

Acestea nici măcar nu mai sunt deranjate de apariția oamenilor, făcându-și „treceri” și „culoare” dintr-o cameră în alta. În spirit de glumă, elevii le-au pus și nume celor doi șobolani care sunt mai prezenți prin internat: Laurențiu senior și Laurențiu junior.

Întrebat dacă adolescenții din internat, majoritatea din mediul rural, obișnuiți să vadă diverse animale, se tem de „Laurențiu”, un elev glumește: „Se tem de el că ne mănâncă și vine apoi toată familia. Mi-e frică să nu fim inferior numeric, că nu știm câți sunt”.

Nu doar femeile de serviciu au semnalat prezența rozătoarelor, ci și elevii, iar măsurile se lasă în continuare așteptate. În loc să cheme o firmă de deratizare să rezolve problema, administrația școlii le-a dat copiilor 2-3 capcane pentru rozătoare. Cam la asta s-au rezumat toate măsurile luate.