Din oras

Valoarea lucrărilor la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, umflată din nou

Primarul Ioan Turc a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că valoarea lucrărilor de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” a crescut considerabil. Printre modificările la proiect care au crescut valoarea lucrărilor se numără schimbarea parchetului lamelar, cu unul din lemn masiv.

Potrivit edilului Bistriței, lucrările la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” sunt într-o faza avansată de realizare. Se pare totuși că costurile au crescut exponențial, după ce s-au modificat o serie de elemente ale proiectului.

Printre acestea se numără și schimbarea parchetului lamelar cu unul din lemn masiv.  Primarul Ioan Turc a evitat să spună ce sumă trebuie în plus din cauza acestor modificări:

„Ministrul Educației a fost ieri în județ, am mai obținut un aliat în lupta pentru fonduri. Mai sunt necesare fonduri de o valoare destul de ridicată și de aceea este necesară încă o procedură simplificată de atribuire. Eu personal am cerut schimbarea parchetului lamelar, pe care l-am observat în proiect cu parchet masiv din lemn masiv. Nu poți pune într-o clădire construită la 1900, clădire monument istoric foarte bine restaurată parchetul ăla.”, a explicat Ioan Turc, într-o conferință de presă, potrivit bistriteanul.ro.

Acesta a mai motivat întârzierea lucrărilor cu faptul că „la o clădire atât de mare, apar probleme”.

„Nu căutăm scuze, le-am solicitat să lucreze și în sezonul rece. Se lucrează, sunt într-o fază avansată. Am schimbat multe elemente și pe componenta de IT”, a mai spus primarul Ioan Turc.