Din oras

Un taximetrist, amendat de Poliția Locală după ce a distrus un spațiu verde și a blocat pista de biciclete

În aceeași locație, zilnic, parchează un taxi și distruge spațiul verde. În plus, blochează pista de cicliști și trotuarul!” – așa a sunat apelul făcut de un bistrițean la dispeceratul Poliției Locale Bistrița.
Conducătorul autovehiculului a fost invitat la sediul Poliției Locale în scopul clarificării situației, conform prevederilor OUG 195/2002 și HCL 109/2021.
În aceeași locație, în data de 21.01.2024, același conducător auto a fost identificat și sancționat contravențional de către polițiștii locali cu amendă în valoare de 200 lei în baza HCL 109/2021 pentru staționarea pe spațiul verde.
Totodată, a fost obligat să aducă la starea inițială suprafața de spațiu verde ce s-a deteriorat sub greutatea autovehiculului.
Același lucru se întâmplă și cu noua infrastructură pietonală, ca urmare a presiunii exercitată asupra pavajului din cauza staționării autovehiculelor, lucru pe care-l exemplificăm prin câteva imagini de pe strada General Grigore Bălan, prin care se observa cum pavajul proaspăt montat prezintă deja fisuri. Și în acest caz au fost aplicate măsuri de sancționare contravențională a conducătorilor auto.