Eveniment

Un tânăr a fost reținut după ce a făcut plăți cu un card pe care l-a găsit

Un tânăr de 18 ani din Lechința a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior plasat sub control judiciar pentru 60 de zile după ce a făcut plăți cu un card pierdut de un alt tânăr din localitate, potrivit bistriteanul.ro

La data de 29 decembrie 2023, în urma cercetărilor și probelor administrate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 18 ani din Lechința. Ulterior, la data de 30 decembrie 2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a acestuia”, spun cei de la IPJ BN.

Tânărul în cauză este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, la data de 28 decembrie 2023, un tânăr din Lechința și-ar fi pierdut un portofel în care se aflau documente, bani și un card bancar. Prejudiciul cauzat a fost estimat ca fiind 750 de lei.

Ulterior, tânărul de 18 ani le-ar fi găsit și ar fi efectuat 5 tranzacții, diverse plăți la un magazin„, a mai adăugat sursa citată.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările în acest caz.