In vizor

Un bărbat care l-a agresat pe liderul AUR Bistrița-Năsăud, Dragoș Hârjoabă, a fost reținut

Un bărbat de 47 de ani din Bistrița a fost reținut pentru 24 de ore, după ce în luna ianuarie a acestui an l-a agresat fizic pe liderul organizației AUR Bistrița-Năsăud, Dragoș Hârjoabă, în timpul unei manifestații publice care a avut loc în Suceava.

Incidentul care a ajuns pe mâna polițiștilor și s-a lăsat chiar și cu o reținere a avut loc în luna ianuarie, în municipiul Suceava, în timpul unei manifestații organizate de AUR.

Un simpatizant al partidului l-a agresat fizic pe liderul organizației județene AUR, Dragoș Hârjoabă. Deși incidentul a avut loc acum o lună și jumătate, abia ieri bărbatul respectiv a fost reținut pentru 24 de ore. Se pare că polițiștii au luat această măsură tocmai pentru că agresiunea fizică a avut loc în public, circumstanțele fiind agravante.

„În urma cercetărilor și probelor administrate într-un dosar penal de lovire sau alte violențe, polițitii Serviciului de Ordine Publică au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 47 de ani din Bistrița, cercetat pentru comiterea faptei. Acesta este bănuit că, la data de 28 ianuarie, în timpul unei manifestații publice, autorizată, desfășurată în municipiul Suceava, l-a agresat fizic pe un alt participant, un bărbat de 44 de ani din Maieru. Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Serviciului de Ordine Publică, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

Se pare că bărbatul care l-a agresat pe Dragoș Hârjoabă nu este membru al AUR, ci doar simpatizant.

În urma agresiunii, liderul AUR ar fi scos un certificat medico-legal, potrivit căruia a avut nevoie de 13-14 zile de îngrijiri medicale. Acesta ar fi fost lovit cu pumnul, în zona feței.

Hârjoabă a confirmat pentru Bistrițeanul.ro incidentul în cauză:

„Confirm că am depus o plângere penală pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe prevăzută la art. 193 Cod Penal.  Nu pot să dau detalii suplimentare pentru că nu vreau să fie afectată ancheta în curs. În calitate de coordonator al Alianței Pentru Unirea Românilor vă asigur că ne dezicem de orice acțiuni violente. Suntem în 2024, iar violența trebuie sancționată mereu. Ne dorim o lume mai bună, lipsită de violență atât pentru noi cât și pentru copiii noștri!”