In vizor

Trei persoane, reținute pentru trafic de droguri

La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița – Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, la persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Din actele de urmărire penală a rezultat că, în perioada 2021 – ianuarie 2024, persoanele cercetate ar fi deținut, comercializat și oferit, cu titlu gratuit, în mod repetat (95 de acte materiale), droguri de risc și mare risc (canabis și cristal 3-CMC), precum și substanțe cu efect psihoactiv mai multor consumatori din județul Bistrița – Năsăud.
În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 89 de pungi cu substanță psihoactivă (ADB Butinaca, cunoscută sub denumirea stradală de chill) porționată în vederea vânzării, canabis, semințe de canabis, 3 grindere, un cântar de mare precizie, resturi de țigări cu conținut de canabis, telefoane mobile și cartele telefonice, precum și alte mijloace de probă.
La data de 30 ianuarie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 3 persoane și măsura controlului judiciar față de o alta.
În cursul zilei de 31 ianuarie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița – Năsăud a dispus arestarea preventivă a celor 3 persoane reținute, pentru 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița – Năsăud.