Din oras

Suma IMPRESIONANTĂ pe care a strâns-o un cerşetor într-o singură zi în Iași. Ar echivala salariul unui manager de top

Poliţiştii locali din Iaşi au reținut un bărbat în timp ce cerşea într-o zonă studenţească, foarte populată a orașului. Originar din Republica Moldova, acesta apela la mila publicului mimând dizabilităţi locomotorii.

Bărbatul din Republica Moldova cerşea în cartierul Tudor Vladimirescu din Iaşi, unde se află unul dintre cele mai mari campusuri studenţeşti. Acesta a intrat în vizorul poliţiştilor ieşeni, care au decis să îl legitimeze şi să îl supună unor verificări. Pe lângă faptul că bărbatul avea asupra lui suma de 1.003 lei, bani adunaţi din cerşetorie, într-o singură zi, în bancnote de 1 leu, 5 lei şi 10 lei, oamenii legii au mai descoperit un detaliu interesant: bărbatul apela la mila publicului mimând dizabilităţi locomotorii.

Tot mai mulţi cerşetori din Republica Moldova, depistaţi în Iaşi

Conform informaţiilor apărute până în prezent, bărbatul care a fost depistat în timp ce cerşea în Iaşi punea în practică aceste metode şi în ţara natală, Republica Moldova. Poliţiştii locali susţin că, în ultimele luni, numărul cerşetorilor proveniţi din alte ţări a crescut considerabil. Bărbatul, care a fost prins de oamenii legii, s-a ales cu o amendă de până la 500 de lei, sumele de bani descoperite asupra lui fiind confiscate.

,,Poliţiştii locali au în vizor cerşetoria în municipiul Iaşi şi desfăşoară activităţi de descurajare şi combatere. Vorbim în special de cazul celor care sunt apţi de muncă şi nu prezintă handicap fizic sau de altă natură. Este deja al treilea caz înregistrat, când un cetăţean ce provine din Republica Moldova este depistat. Totodată, a mai fost depistat şi un cetăţean ce provine din Ucraina. Îi îndemnăm pe cetăţeni să nu mai încurajeze acest fenomen”, au adăugat reprezentanţii Poliţiei Locale Iaşi.