In vizor

Șoferi prinși la volan băuți, drogați sau fără permis

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

Bănuit de comiterea faptelor este un bărbat de 39 de ani din Bistrița care a fost oprit pentru verificări în timp ce conducea un ATV, prin localitatea Domnești. În urma controalelor, polițiștii au constatat faptul că autovehiculul condus de acesta nu este înmatriculat, iar conducătorul auto nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiști în cadrul dosarului penal întocmit.

 

***

 

La data de 18 februarie a.c., un bărbat de 34 de ani din Livezile, conducător al unui autovehicul, a fost oprit pentru verificări, în localitatea Satu-Nou, pe Drumul Județean 172G.

 

În cadrul verificărilor efectuate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat, fiind cercetat în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

 

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița continuă cercetările în acest caz pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

***

La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru verificări un autoturism care se deplasa pe Drumul Județean 172G, pe raza localității Jelna.

 

La volan a fost identificat un bărbat de 38 de ani din Bistrița, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta figurează ca având permisul de conducere reținut. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Întrucât a refuzat testarea cu privire la prezența în organism a unor substanțe psihoactive, acesta a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

 

***

 

La data de 17 februarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud care efectuau verificări în trafic, au oprit pentru control o autoutilitară care se deplasa prin localitatea Feldru.

 

La volan a fost identificat un bărbat de 36 de ani din localitate, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

***

La data de 17 februarie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au depistat în trafic, pe Drumul Comunal 2H, în Anieș, un autoturism condus de  tânăr de 21 de ani din Maieru.

La solicitarea polițiștilor, acesta a prezentat pentru control documentele autovehiculului, însă în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că are suspendat dreptul de a conduce. Conducătorul auto a fost testat cu aparatele din dotare, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Drumul Județean 172D, au oprit pentru control un autoturism.

La volan a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din Prundu Bârgăului.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

***

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Lechința au efectuat semnal de oprire în trafic a unui autoturism care se deplasa prin Lechința. Acesta nu a oprit imediat continuându-și deplasarea până la ieșire din Lechința înspre Chiraleș. Aici autoturismul a fost oprit de către polițiști, la volan fiind identificat un tânăr de 22 de ani, din Lechința.

 

În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Testarea cu aparatul  etilotest a indicat un rezultat negativ.

 

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.