In vizor

Program special la Poștă între 1 și 6 mai. Când începe distribuirea pensiilor

Poşta Română informează că programul de lucru al subunităţilor poştale va fi modificat în perioada 1-6 mai. Distribuirea pensiilor va începe în data de 2 mai, în termenul asumat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să îşi primească banii înainte de sărbătorile pascale, potrivit timponline.ro.

Programul de lucru al subunităților poștale va fi următorul:

  • În data de 1 mai 2024, Ziua Muncii, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise;
  • În data de 2 mai 2024, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor funcționa conform programului normal de lucru;
  • În perioada 3 mai, Vinerea Mare – 6 mai, luni, a doua zi de Paște, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise.
  • Începând de marți, 7 mai 2024, toate subunităţile poştale îşi vor relua programul normal de lucru.

Programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora Vinerea Mare (ultima zi de vineri înaintea Paștelui), precum și prima și a doua zi de Paști sunt declarate zile de sărbătoare legală, nelucrătoare, preluate și în Contractul Colectiv de Muncă.

Poșta Română este o societate comercială care își desfășoară activitatea în conformitate cu regulile economiei de piață, autofinanțându-se din profitul realizat, fiind, în același timp, unul dintre cei mai importanți contributori la bugetul de stat, iar angajații săi nu intră în categoria bugetarilor, se arată într-un comunicat.