Din oras

Primarul din Bistrița cere acordul Consiliului Local să amenajeze un patinoar, dar acesta e aproape gata

În ședința Consiliului Local se va discuta amplasarea și amenajarea unui patinoar în centrul orașului, mai exact lângă Biserica Evanghelică. Consultarea Consiliului Local pare doar o formalitate, având în vedere că lucrările la patinoar au început de mult, acesta fiind aproape gata, potrivit bistriteanul.ro

Consilierii locali vor discuta în ședința de mâine amplasarea și amenajarea unui patinoar lângă Biserica Evanghelică. Potrivit proiectului de hotărâre, un certificat de urbanism în acest sens a fost eliberat de Primăria Bistrița la începutul acestei luni.

Consultarea Consiliului Local pare să fie doar o formalitate, având în vedere faptul că Primăria Bistrița nu doar că a emis autorizațiile necesare lucrărilor, ci s-a și apucat de ele. Mai mult, la data la care Consiliul Local se pronunță dacă e sau nu oportună amplasarea patinoarului lângă Biserica Evanghelică, lucrările sunt aproape finalizate.

„În 2018, în urma organizării procedurii de licitație publică s-a întocmit un contract de închiriere a unei suprafețe de 900 de mp teren pentru amplasarea și amenajarea unui patinoar artificial demontabil în municipiul Bistrița, astfel dând posibilitatea cetățenilor de desfășurare a unor activități în aer liber și în sezonul rece, care la această dată este expirat. Astfel că, în vederea diversificării activităților sportive și recreative specifice sezonului rece se propune amplasarea și amenajarea unui patinoar artificial demontabil sezonier în Piața Centrală, în partea de est a Bisericii Evanghelice, pe o suprafață de 910 mp. Acesta se va amplasa temporar, în perioada sezonului reze, respectiv din 1 decembrie până în 29 ianuarie”, se mai arată în proiectul de hotărâre.