In vizor

Primăriile nu mai pun la dispoziția bistrițenilor puncte de sacrificare a mieilor de doi ani

De doi ani, nicio primărie din județ nu a cerut avizare de la DSVA pentru puncte sezoniere autorizate de sacrificare a mieilor. Până acum un an, Primăria Bistrița solicita în fiecare an aviz pentru un astfel de punct. Nici stânele nu solicită aviz de la DSVSA deși chiar șeful instituției recunoaște că se sacrifică miei la stână în preajma Sărbătorilor Pascale.

Prezent la ședința de Colegiu Prefectural de ieri, șeful DSVSA Ioan Bogolin a precizat că nicio autoritate publică locală nu a solicitat aviz pentru punct sezonier autorizat de sacrificare a mieilor.

„Până la această dată nu avem nicio solicitare de la autoritățile publice locale pentru puncte sezoniere autorizate. Până anul trecut, Primăria municipiului Bistrița solicita, de două sau de trei ori a solicitat și Primăria Beclean… în acest an și nici anul trecut nu am avut nicio solicitare”, a spus Ioan Bogolin la ședința de Colegiu Prefectural, potrivit bistriteanul.ro.

Potrivit acestuia, nici stânele nu au cerut aviz pentru puncte sezoniere de sacrificare a mieilor, deși se știe că se taie animale și acolo.

„La nivel de stână, la unitățile care sunt înregistrate pot să fie sacrificați mieii cu respectarea unor cerințe. Pentru asta trebuie să solicite avizare. Nu avem nicio cerere până acum…O fac ei fără să solicite avizul DSVSA”, a completat Bogolin.