In vizor

Primăria Bistrița defrișează 0,1992 ha de pădure în Wonderland pentru a face loc saniei de vară

Municipalitatea vrea să defrișeze 0,1992 hectare de pădure în Wonderland, pentru a face loc saniei de vară. Se pare că există deja un studiu de fezabilitate și indicatori tehnico-economici pentru acest obiectiv, pentru care se dorește accesarea de fonduri europene.

La ultima ședință de Consiliu Local, consilierii și-au dat acordul pentru ca o suprafață de 0,1992 de pădure să fie scoasă din fondul forestier. Aceasta va fi cel mai probabil defrișată, pentru a face loc saniei de vară.

 „S-a constatat faptul că pe lângă terenul aferent Complexului Sportiv Polivalent Unirea, obiectivul afectează și o suprafață de 1.992 mp identificată în CF nr. 75321 Bistrița și CF nr. 75325 Bistrița, care are categoria de folosință pădure și pentru care în vederea realizării obiectivului este necesară scoaterea definitivă din fondul forestier național, conform prevederilor Legii nr. 46/2008 privind Codul Silvic. Conform fișei tehnică de transmitere – defrișare nr. 142/158.01.2024 întocmită de RPL Ocolul Silvic al municipiului Bistrița RA, suprafața ce necesită a fi scoasă definitiv din fondul forestier național în scopul realizării obiectivului „Sanie de vară” este de 0.1992 ha, iar terenul care se oferă în compensare în fondul forestier național are o suprafață de 0.7500 ha”, se arată în proiectul votat de consilierii locali în 12 februarie, potrivit bistriteanul.ro.

Se pare că există deja studiu de fezabilitate și indicatori tehnico-economici pentru acest proiect, iar intenția municipalității e să acceseze fonduri europene pentru finanțarea proiectului.