In vizor

Pițiponceală la Năsăud la sosirea microbuzelor electrice. Oficialiii și-au făcut ședință foto printre gropile din asfalt

Mare bucurie în această dimineață la Năsăud unde au descălecat primele microbuze electrice. Autovehiculele încă ancorate pe platformă și cu scaunele în folie au fost luate în primire de tânărul primar Dorin Vlașin alături de alți funcționari din administrație, potrivit observatorbn.ro

Aceștia nu au ratat o ședință foto plină de veselie la sosirea vehiculelor deștepte, pe roți antrenate electric. S-au suit în autobuz și doamnele s-au pozat cu priviri galeșe și unghiuțe ca pentru site-urile de matrimoniale în timp ce șugubățul Vlașin a făcut pe conductorul.

Trecând peste faptul că ședința foto te duce mai degrabă la o fantezie a funcționarilor în excursie cu autocarul decât la niște fotografii oficiale prilejuite de recepția unui obiectiv de investiții, se pare că protagoniștilor le-au scăpat gropile și noroaiele de pe fundal.

Că până la „e-bilete“ și „e-ticketing“ e bine de știu că e noroi și e gropi la Năsăud.

Reamintim că investiția în microbuzele eletrice face parte din proiectul de mobilitate urbană, finanțat prin POR 2014-2020, cu o valoare de aproximativ 5 milioane euro, derulat la Năsăud.

Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără achiziţionarea a 5 vehicule electrice, dintre care trei mici, de aproximativ 10 -15 locuri, şi 2 autobuze electrice mari, de aproximativ 25-30 locuri, destinate transportului public rutier. Proiectul prevede 32 de stații de aşteptare a transportului public, crearea unui sistem de bilete integrate pentru călători („e-bilete” sau „e-ticketing”).