In vizor

Pistele de biciclete de pe Malul Someșului din Sângeorz, sortite eșecului: se surpă la fiecare inundație

Pistele de biciclete amenajate pe malul râului Someș, în localitatea Sângeorz-Băi, au fost afectate, pe porțiuni, de inundațiile care au avut loc aici, la finalul săptămânii trecute. Probleme au fost semnalate și în primăvară, imaginile fiind făcute publice la vremea respectivă de Traian Ogâgău, fostul primar al orașului Sângeorz-Băi, potrivit bistriteanul.ro

Au fost afectate de inundații pistele de biciclete din Sângeorz-Băi, care se întind pe 5 kilometri, acestea fiind amenajate pe malul râului Someș, de la intrarea până la ieșirea din oraș.

Primarul Cătălin Bota a declarat pentru Bistriteanul.ro că pistele au fost afectate pe porțiuni, urmând să fie reparate de constructor.

Pistele fac parte dintr-un proiect mai amplu, care a presupus și amenajarea unui pod din lemn peste Someș. Lucrarea nu este recepționată încă. Reparațiile vor fi făcute pe cheltuiala constructorului„, a explicat primarul orașului Sângeorz-Băi.

În primăvară, Traian Ogâgău, fostul primar al orașului Sângeorz-Băi, a făcut publice mai multe imagini prin care arată cum digurile menite să susțină malurile râului sunt măturate de apă, iar asfaltul de pe pistele de bicicliști deja s-a rupt, din cauza alunecărilor de teren.

El a cerut ca autoritățile competente în acest sens să facă expertize prin săpături aleatorii pentru a arăta că lucrările nu sunt conforme.