In vizor

Patru pușcăriași „specializați” în metoda accidentul, prinși de polițiști. Printre victime se numără și bistrițeni

Polițiștii au prins patru deținuți de la penitenciarele Gherla și Târgu Mureș specializați în metoda accidentul. Se pare că printre victime se numără și bistrițeni, potrivit bistriteanul.ro

Polițiștii au luat urma celor patru după ce o băimăreancă de 87 de ani a sesizat poliția că a fost înșelat cu 100.000 de lei. Un necunoscut a sunat-o pe telefonul fix și i-a spus că nepotul său e internat într-un spital din străinătate, în urma unui accident.

Persoana respectivă i-a cerut femeii 100.000 de lei pentru „plata unei intervenții chirurgicale de urgență”. Se pare că printre victime se numără și bistrițeni.

„Imediat după sesizare, au fost demarate cercetări, stabilindu-se că deținuții din penitenciarele Gherla și Târgu Mureș ar fi implicați în astfel de înșelăciuni prin metoda accidentul atât în Maramureș, cât și în alte județe – Bistrița-Năsăud și Sălaj și municipiul București”, precizează IGPR, într-un comunicat de presă.

Polițiștii din Baia Mare l-au prins în flagrant pe un tânăr de 22 de ani din Constanța, după ce a primit de la o altă persoană înșelată prin aceeași metodă suma de 10.000 de lei.

Asupra tânărului s-au găsit și doup telefoane mobile, prin intermediul cărora se bănuiește că ar fi fost coordonat de persoanele din penitenciar. Și asupra celor patru din penitenciar s-au descoperit telefoane mobile.