In vizor

Pârtia de schi de pe Dealul Cocoș, de lângă Bistrița, nu a fost deschisă nici măcar o zi sezonul acesta

Sezonul acesta, pârtia de schi de pe Dealul Cocoș nu a funcționat nici măcar o zi. Asta după ce și în 2023 a funcționat doar câteva zile, din cauza temperaturilor crescute.

Pârtia de schi de pe Dealul Cocoș pare să fie pariul pierdut al Primăriei Bistrița. Aceasta nu a funcționat nici măcar o zi iarna aceasta.  Nici în anul 2023 bistrițenii nu s-au putut folosi mult timp de ea, fiind deschisă doar o săptămână. În ultimii ani, a fost deschisă doar pârtia mică de schi, potrivit bistriteanul.ro

La baza pârtiei funcționează și un centru de închirieri echipament, iar când aceasta este deschisă sunt prezenți și monitori de schi. De asemenea, pârtia este dotată cu tunuri de zăpadă.

Potrivit unor date de anul trecut, lunar, autoritățile locale cheltuiesc aproape 50.000 de lei pentru întreținerea pârtiei.

Pârtia de schi Cocoș este formată dintr-o porțiune mai mică de 300 de m dotată cu teleschi și una mai mare de 1.300 de metri, dotată cu telescaun. Investiția inițială în Pârtia Cocoș a ajuns la 5,5 milioane de euro, fiind completată ulterior, în anii care au urmat, pentru „ajustări” și „reparații”.