In vizor

Omenii care așteaptă în stații sunt racolați de „rechini”. Un bistrițean a sesizat ARR

Cunoscuți sub denumirea de ”rechini”, unii șoferi amatori abordează oameni pe Calea Moldovei care așteaptă mijloace de transport în comun cu direcția Năsăud sau Valea Bârgăului și pe care se oferă să-i transporte, contra cost, cu mașinile lor făcând concurență neloială transportatorilor autorizați. Autoritatea Rutieră Română a fost sesizată în acest sens, informează timponline.ro

”Vă aduc la cunoștință că persoane, precum cea din imaginea atașată, hărțuiesc omenii de pe trotuar cu expresii de genul: La Bârgău, la Bârgău, doamna! sau La Năsăud … profitând de naivitatea acestora și efectuând transport de persoane din direcția Bistriță spre Prundu Bârgăului sau Năsăud fără să dețină vreo licență, atestat sau orice alt document să își justifice activitatea.

Pentru activitatea desfășurată pretind și primesc sume de bani de la persoanele transportate, bani care nu intră în circuitul fiscal. Aceștia (rechinii) nu dețin personalitate juridică, nu au casă de marcat sau POS.

Perimetrul în care aceștia își desfășoară activitatea se afla pe Calea Moldovei din Bistrița în apropierea liceelor InfoEl și Sportiv”, a transmis cetățeanul într-o sesizare adresată Agenției Teritoriale a Autorității Rutiere Române, căreia îi cere totodată ”identificarea, verificarea și sancționarea acestora astfel încât acest transport de persoane să se desfășoare într-un cadrul legal”.

Potrivit Legii 38/2003 actualizată, ”efectuarea de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul fără respectarea prevederilor articolului 7, alineatul 2, sau, după caz, ale alineatului 3, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 de lei la 5000 de lei aplicabilă persoanelor fizice și juridice”.