In vizor

O fată de 16 ani din Bistrița a înșelat mai multe persoane. Primea avansuri pentru haine pe care nu le mai trimitea

Polițiștii au efectuat percheziții la locuința unei tinere de 16 ani, din Bistrița, bănuită că ar fi înșelat 10 persoane din mai multe județe din țară. Aceasta posta pe internet anunțuri fictive privind vânzarea unor produse vestimentare, în special haine din blană, iar după ce cumpărătorii plăteau avansurile pe care le cerea, produsele nu mai ajungeau la ei.

La data de 8 aprilie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară pentru documentarea mai multor înșelăciuni.

 

Astfel, au fost descoperite și ridicate sume de bani, obiecte și înscrisuri relevante pentru cauză”, potrivit IPJ BN, informează bistriteanul.ro.

Din investigațiile efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în perioada 19 decembrie 2023-19 ianuarie 2024, tânăra ar fi postat pe rețele de socializare anunțuri fictive privind vânzarea unor produse vestimentare, în special haine din blană, cu prețuri de peste 1.000 de lei.

Fata le cerea clienților să achite avansuri cuprinse între 200-300 de lei.

După achitarea avansului, prin transfer bancar, persoanele interesate nu mai primeau produsele solicitate.

Zece persoane din mai multe județe din țară au sesizat că au fost astfel înșelate, iar prejudiciul total, cauzat prin comiterea faptelor, a fost estimat ca fiind de 3.675 lei„, potrivit IPJ BN.

Tânăra a fost reținută pentru 24 de ore. Ieri a fost prezentată procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bistrița continuă cercetările în acest caz.