In vizor

Marius Harosa, avocatul năsăudean care a ajutat România să câștige procesul Roșia Montana de la Washington

România a câștigat dosarul Roșia Montana cu Gabriel Resources, care cerea despăgubiri de  6,7 miliarde de dolari. Din echipa care a adus victoria nesperată a României la Curtea de Arbitraj Internațională din Washington a făcut parte și avocatul năsăudean Marius Harosa, care face parte din Baroul Cluj.

Țara noastră a câștigat procesul cu Gabriel Resources, care cerea despăgubiri de 6,7 miliarde de dolari României. Decizia a fost dată de Curtea de Arbitraj Internațională a Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții din Washington.

Roșia Montana rămâne în patrimoniul UNESCO, iar țara noastră a scăpat de penalități uriașe, în urma acestei victorii. Mai mult, Gabriel Resources va plăti Românieu 1,1 milioane de euro și 30 de milioane de lei, la care se mai adaugă 1,4 milioane de dolari, reprezentând costurile procesului de arbitraj. Decizia este una definitivă și executorie.

Din echipa de avocați care a obținut această victorie nesperată pentru țara noastră face parte și avocatul năsăudean Marius Harosa, care este parte din Baroul Cluj.

„Vă anunț cu mândrie că România a câștigat procesul la ICSID cu Gabriel Corporation!!!! Este una dintre cele mai mari bucurii și victorii, în urma unei lupte de aproape 20 de ani!!!”, a precizat avocatul Marius Harosa pe Facebook, potrivit bistriteanul.ro.