Politica

Locale2024 – Livezile – Traian Simionca (PSD) se pregătește pentru un nou mandat

Primarul Traian Simionca se pregătește pentru un nou mandat în fruntea comunei Livezile. Acesta va candida pe listele Partidului Social Democrat și își propune să asigure apă, canal și asfalt la 100% dintre locuitorii comunei. Candidat are și Alianța Dreapta Unită, care mizează pe consilierul local Daniel Bogdan Dobra. PNL încă nu are un candidat bătut în cuie.

Traian Simionca este primar al comunei Livezile de 12 ani și se pregătește pentru un nou mandat, urmând să candideze pe listele PSD. La ultimele alegeri a fost votat de 85% dintre cetățenii care s-au prezentat la urne.

Se bucură de o majoritate covârșitoare în Consiliul Local, 11 consilieri din 15 și își propune să asigure apa, canal și asfalt la 100% din locuitorii comunei.

Anul acesta va finaliza bazinul de înot didactic, unde vor avea acces atât copiii, în prima parte a zilei, cât și adulții. Până la final de an vrea ca toate cele 5 sate ale comunei să aibă apă și canalizare.

Mai are de finalizat 2,6 km de piste pentru cicliști, capele în Dorolea și Cușma. Vrea iluminat cu led în toată comuna și să aranjeze un corp al primăriei unde să funcționeze o farmacie, un cabinet stomatologic și un birou pentru taxe și impozite. Pregătește reabilitarea școlii din Dorolea un teren sintetic și un parc pentru copii, dar și un teren sintetic pentru copiii din Cușma, dar și trotuare în toată comuna.

„Am preluat Primăria cu 54 de miliarde datorie. Nu a fost turnată o palmă de asfalt când am venit aici. Înainte să vin eu, în comuna Livezile nu a fost turnată o lopată de asfalt, Primăria Livezile nu era nici măcar întăbulată ca instituție”, a declarat Traian Simionca, pentru Bistrițeanul.ro.

Candidat are și Alianța Dreapta Unită, pe Daniel–Bogdan Dobra, care este parte din Consiliul Local al comunei Livezile. În 2020, acesta a candidat pe listele PMP.

PNL încă nu are un candidat bătut în cuie, a precizat pentru Bistrițeanul.ro Alin Cristea, actualul lider al PNL Livezile, care este și trezorierul PNL BN. Acesta spune că cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare se va ști cine se va bate cu Traian Simionca.