Politica

Locale2024: Ciceu-Mihăiești – Pădurarul Silviu Cătălin Ciceu (PSD) se bate cu profesorul Ioan Buda (PNL)

Primarul comunei Ciceu-Mihăiești, Valentin Mureșan se retrage de la primărie și lasă un alt coleg de la PSD să îi ducă proiectele mai departe. Intră în cursă profesorul Ioan Buda (PNL) și pădurarul Silviu Cătălin Ciceu (PSD).

Valentin Mureșan a condus comuna Ciceu-Mihăiești încă de la înființare. Se retrage anul acesta și lasă un coleg din PSD să îi ducă proiectele mai departe. La ultimele alegeri locale, Valentin Mureșan a fost votat de 61,2% dintre cetățenii cu drept de vot.

PSD mizează pe Silviu Cătălin Ciceu, un pădurar de la Ocolul Silvic Dej, care a trecut anul acesta de la PNL la PSD. Acesta a fost preț de 8 ani consilierul personal al lui Valentin Mureșan și vrea să ducă mai departe proiectele începute de acesta.

Se „bate” cu liberalul Ioan Buda, un profesor de teologie și engleză la liceul din Căianu Mic. Acesta este și consilier local, și a mai candidat acum 4 ani împotriva lui Valentin Mureșan, tot pe listele PNL

„Față de acum 4 ani consider că șansele mele sunt puțin mai mari. Consider că aș putea să fac un scor bun. O să fie interesantă lupta, pentru că suntem și prieteni (n.r. cu contracandidatul de la PSD Silviu Cătălin Ciceu). Va fi chiar interesant să vedem ce vor spune alegătorii”, a declarat Ioan Buda pentru bistriteanul.ro.

Dacă iese primar, Buda vrea amenajarea râului care străbate comuna și amenjarea unei zone de promenadă. Vrea, de asemenea, servicii de îngrijire a bătrânilor la domiciliu și un dispensar medical. Liberalul vrea să ducă mai departe și proiectele actualului primar, cum ar fi canalizarea sau gazul.