Politica

Locale2024: Budești – După 24 de ani în fruntea comunei, Vasile Codrea (PSD) nu e sigur dacă mai candidează

După 24 de ani în fruntea comunei, unul dintre cei mai longevivi primari din județ, Vasile Codrea (PSD) nu este sigur dacă va mai candida pentru un nou mandat. Pe de altă parte, liderul PNL din comună spune că va candida doar dacă se retrage din luptă Vasile Codrea.

Vasile Codrea (PSD) este unul dintre cei mai longevivi primari din județ. Conduce comuna Budești de 24 de ani, pentru ultimul mandat fiind ales de aproape 51% dintre cetățenii cu drept de vot.

Întrebat dacă va mai candida pentru un nou mandat, Vasile Codrea s-a arătat nehotărât:

„Încă nu știu, nu am hotărât, urmează să mă decid. Dacă voi candida, voi candida pe listele aceluiași partid. În lumea aceasta în care trăim, eu nu ma mai regăsesc… Dacă nu e respectat un profesor, ce să mai zic de un primar…”, a precizat Vasile Codrea, pentru Bistrițeanul.ro.

În lupta pentru Primăria Budești ar putea intra și Sebastian Moldovan, președintele organizației locale a PNL, consilier local la al doilea mandat. Potrivit acestuia, sub cârma primarului Codrea, comuna Budești a rămas în spate cu 24 de ani, când vine vorba despre dezvoltare.

„Zona de campie este un pic dezavantajată din mai multe puncte de vedere. Nu s-a pus baza nici pe zootehnie, nici pe vegetal, cred că oamenii de afaceri care desfășoară activități în zona asta ar trebui încurajați, dar și atrași înapoi spre sat cei care au fugit spre oraș”, spune Sebastian Moldovan.

Acesta nu s-a hotărât dacă să candideze sau nu, susținând că va intra în cursă doar forțat de împrejurări sau dacă Vasile Codrea face un pas în spate și se retrage.