Politica

Locale2024 – Bistrița Bârgăului – Vasile Laba (PSD) contra Ioan Nimigean (PNL)

Anul acesta, locuitorii județului Bistrița-Năsăud își vor alege primarii în data 9 iunie. Candidatul principal în Bistrița Bârgăului este primarul în exercițiu, Vasile Laba (PSD), care îl va avea ca și contracandidat pe viceprimarul Ioan Nimigean (PNL), potrivit bistriteanul.ro.

Anul 2024 va fi decisiv pentru primarii din județ, care fie își termină mandatul și se retrag, fie își mai încearcă norocul pentru un nou mandat. Bistrițeanul.ro face o radiografie a candidaților la alegerile locale din 9 iunie din Bistrița-Năsăud.

Comuna Bistrița Bârgăului este condusă încă din anul 2000 de Vasile Laba (PSD), aflat deja la al șaselea mandat. Contactat de Bistrițeanul.ro, acesta spune că dacă este sănătos și dacă va fi de acord partidul va mai candida pentru un nou mandat.

„Mai candidez. Dacă sunt sănătos și vrea și partidul, mai merg un mandat. Din partea aceluiași partid candidez, dacă mă acceptă. Am făcut în perioada aceasta un bloc ANL, capela, apa-canal, drumurile forestiere. Nu mi-am bătut joc și am făcut tot ce am putut ca să aduc bani. La Colibița acum se termină aducțiunea de apă, e scoasă la licitația canalizarea”, a declarat Vasile Laba, pentru Bistrițeanul.ro.

Contracandidatul său din partea PNL este tocmai viceprimarul comunei, Ioan Nimigean, care conduce și organizația liberală din comună. Întrebat de ce are nevoie comunitatea, Nimigean spune că dacă iese primar se va concentra pe terminarea proiectelor deja începute de Vasile Laba.

„Să terminăm apa și canalul la Colibița. Am făcut acum și iluminatul… În 2024 nu prea mai merge la oameni varianta cu promitem”, a mai spus Nimigean.

Potrivit acestuia, PNL încă nu și-a desemnat candidații la alegerile locale, însă își dorește să candideze. Iar dacă îl va susține partidul, o va face.