In vizor

Labradorul unei familii a fost împușcat cu o armă cu alice, pe Valea Rusului din Bistrița

În Vinerea Mare, câinele unei familii care locuiește pe Valea Rusului din Bistrița, a fost împușcat, se pare, cu o armă de vânătoare cu alice. Acesta a fost operat având o hemoragie masivă produsă de alicele care i-au perforat intestinele și organele. În acest caz a fost sesizată Poliția Animalelor, informează bistriteanul.ro.

Un câine a fost împușcat în Vinerea Mare, pe Valea Rusului, din Bistrița. Incidentul s-a petrecut pe Strada Căprioarei.

Labradorul împușcat aparține unei familii care locuiește în zonă. Potrivit proprietarilor câinelui, în ziua cu pricina, animalul a ieșit din curte, după ce unul dintre membrii familiei a uitat poarta deschisă.

După un timp, câinele s-a întors în curte cu o pată de sânge pe blană. Acesta a ajuns la veterinar, care a constatat că a fost împușcat cu o armă cu alice și mai departe a fost operat de urgență.

Și în acest moment, starea câinelui este incertă, medicii fiind încă rezervați după ce animalul a pierdut mult sânge și alicea nu i-a fost scoasă din corp din cauza hemoragiei puternice din abdomen.

Conform veterinarului pe mâna căruia a ajuns câinele, acesta a fost împușcat de la mică distanță.

În acest caz a fost sesizată Poliția Animalelor, mai ales că, spun oamenii din zonă, individul bănuit că ar fi tras în câine este un vecin care ar obișnui să își folosească des arma, trăgând cu precădere seara pe Valea Rusului, ba chiar și după autoturisme.

Femeia al cărei câine a fost împușcat este revoltată că toate acestea se petrec la margine Bistriței, într-o zonă locuită, unde în bătaia puștii pot ajunge oricând nu doar animalele, ci și copiii.

În acest caz, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a deschis o anchetă, fiind cercetate 3 infracțiuni: rănirea cu intenție a animalelor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

„Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au deschis o anchetă și continuă cercetările cu privire la infracțiunile de rănirea cu intenție a animalelor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Deocamdată nicio persoană nu are calitatea de suspect în această anchetă, spune IPJ BN.