Din oras

Ioan Turc: Nu dăm drumul la autobuze pe Linia Verde înainte să se poată parca pe Lupeni și Bistricioarei

Primarul Ioan Turc a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu se va da drumul la autobuze pe Linia Verde înainte de se a pregăti terenul pentru ca oamenii să poată parca pe Lupeni și Bistricioarei, unde vor fi amenajate parcări.

Ioan Turc a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu se va mai putea parca pe străzile Dornei și Gheorghe Șincai din momentul în care se va da drumul la Linia Verde.

Însă acest lucru nu se va întâmpla înainte de a se pregăti terenul pentru ca oamenii să poată parca pe Lupeni și Bistricioarei.

Pe Dornei și Șincai nu se va mai putea parca din momentul în care vom da drumul, dar nu înainte de a pregăti terenul pentru ca oamenii să poată parca pe Lupeni și Bistricioarei.

Prima dată asigurăm locuri de parcare și pe urmă operaționalizăm. Nu dăm drumul la autobuze fără să oferim o alternativă, chiar dacă aceasta este provizorie, atât pe Lupeni, cât și pe Bistricioarei.

Pe Lupeni lucrările vor avansa foarte repede. Pe Bistricioarei proiectul este unul mai mare, nu se va finaliza atât de curând”, a precizat primarul Bistriței, citat de bistriteanul.ro.

Ioan Turc a mai precizat că parcarea de pe Lupeni va fi gata în circa 7-8 luni de zile, proiectul fiind acum în faza de documentație.

Luna viitoare punem blocaj de piatră pe Lupeni și deschidem perimetrul ca oamenii să poată parca. Se va putea parca pe un teren pe care îl avem printr-un contract cu Biserica Romano-Catolică pe strada Lupeni, dar și pe terenul pe care l-am redobândit pe strada Bistricioarei.

Acolo dăm jos punctul termic astfel încât accesul să poată fi realizat și până una-alta va fi o modalitate de rezolvare a problemei. (…) Până la 31 decembrie ne străduim să edificăm cât mai multe locuri de parcare. Doar de la 1 ianuarie 2025 vom operaționaliza liniile dedicate autobuzelor electrice”, a mai adăugat primarul Bistriței.