In vizor

Instalații electrice improvizate sau cu defecțiuni, printre neregulile găsite de ISU la biserici și mănăstiri

ISU Bistrița-Năsăud a luat la puricat bisericile, casele de rugăciuni și mănăstirile și a dat amenzi în valoare de valoare de 6.500 de lei. Printre neregulile identificate s-au numărat instalații electrice improvizate sau cu defecțiuni.

41 de controale a efectuat ISU la biserici, case de rugăciune și mănăstiri din Bistrița-Năsăud. Au fost aplicate 7 amenzi în cuantum de 6.500 de lei ș 85 de avertismente, potrivit bistriteanul.ro.

Printre neregulile constatate de personalul Inspecției de Prevenire se numără nerealizarea verificării periodice a instalațiilor de protecție a construcțiilor împotriva trăsnetului, folosirea instalațiilor electrice cu defecțiuni și improvizații, nemenținerea în stare de funcționare a instalației de detecție, semnalizare și alertare la incendiu sau neverificarea periodică a stingătoarelor.

Potrivit reprezentanților ISU, la începutul slujbei, preoții trebuie să le spună credincioșilor ce reguli trebuie respectate la utilizarea lumânărilor, dar și ce trebuie să facă în cazul în care izbucnește un incendiu în biserică. De asemenea, se recomandă ca slujbele să se organizeze în exterior, pentru a se evita supraaglomerarea bisericilor și menținerea ușilor de acces și evacuare deschise.