Din oras

Două cerșetoare din Moldova, depistate de polițiștii locali. Una avea la ea 3500 de lei

𝐃𝐨𝐮𝐚̆ 𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢 𝐜𝐮 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢𝐞 𝐚 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚 𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐫𝐬̦𝐢𝐭 𝐢𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐫𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢. 𝐔𝐧𝐚 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐢𝐦𝐚 𝐨 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐨𝐦𝐨𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞.
Polițiștii locali au depistat , la intrarea în supermarketul Penny din Drumul Cetății nr. 28, o femeie, cetățean al Republicii Moldova, care apela la mila publicului dintr-un scaun pentru persoane cu handicap locomotor. Aceasta a fost condusă la sediul Poliției Locale, în scopul stabilirii identității precum și a verificării documentelor ce atestă autenticitatea stării de sănătate a persoanei.
S-a confirmat într-un final faptul că femeia doar mima o dizabilitate locomotorie, în scopul atragerii milei cetățenilor, fapt pentru care, polițiștii locali au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991 și s-a dispus confiscarea sumei de 890 lei, rezultată din activitatea de cerșetorie.
A doua femeie a fost depistată la intrarea în hipermarketul Dedeman. Este vorba despre o persoană aflată în monitorizarea Poliției Locale încă din toamna anului 2023.
În luna decembrie a anului 2023, aceasta a fost depistată apelând la mila publica, la intrarea într-un alt supermarket. Asupra sa avea suma de 3.505 lei, bani obținuți din cerșetorie.
Având în vedere că fapta este în formă continuată, astăzi, polițiștii locali au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991 și s-a dispus inclusiv confiscarea sumei de 1.300 lei, bani rezultați din activitatea de cerșetorie.
Vă reamintim că și în acest an vom derula activități de prevenire și combatere a cerșetoriei, pentru crearea unui climat de siguranță pentru cetățenii municipiului.
Campania “𝐒𝐭𝐨𝐩 𝐜𝐞𝐫𝐬̦𝐞𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐢, 𝐛𝐚𝐧𝐢𝐢 𝐭𝐚̆𝐢 𝐧𝐮 𝐢̂𝐢 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐚̆ !” continuă.
Rugăm cetățenii municipiului să 𝐧𝐮 încurajeze astfel de manifestări antisociale, prin oferirea unor sume de bani, persoanelor care pot munci!